Tittamari Marttinen: Lastenkirjoissa kielellä on merkitystä

Hyvä tarina on aina hyvä tarina. Kirjoitettiin se sitten aikuisille tai lapsille. Näin kirjailija Tittamari Marttinen tiivistää kirjoittamisen lainalaisuudet lukijaryhmien ääripäille.

Vaikka paljon on samaa, vaati lapsilukijoille kirjoittaminen erityistä huomiota kieleltä. Sen on oltava samalla sekä hyvää, helppoa että nokkelaa.

— Lasten lukutaito on vielä alkuvaiheessa. Kielen pitää olla kaunista, rikasta ja monipuolista. Samalla helppoa, jotta lapsi pystyy sitä seuraamaan, Marttinen sanoo.

Tittamari Marttinen on kirjoittanut yli 50 kirjaa, joista valtaosa on lasten- ja nuortenkirjoja. Hänen tunnetuimpia kirja-sarjojaan ovat Elsa ja Eetu, Viivi Pusu, Taneli Kaneli ja Leon lemmikkiuutiset.

Marttinen kurssittaa lapsille kirjoittavia kynäniekkoja Jaakkiman opistossa viikonloppukurssilla 19.3. Hän kertoo kurssin sisällöstä ja lapsille kirjoittamisen vaatimuksista Uutisvuoksessa keskiviikkona.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.