51 syytettä juoksukaljoista, autovarkauksista ja olemattomien festarilippujen myynnistä – Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi sakkoja ja eri mittaisia vankeusrangaistuksia kahdeksalle

Käräjäoikeus käsitteli rikossarjaa, jossa syytettyjä oli kahdeksan ja syytekohtia 51.

Anu Kiljunen

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi perjantaina kansliatuomion rikossarjassa, jossa syytekohtia oli 51. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi perjantaina kansliatuomion rikossarjassa, jossa syytekohtia oli 51. Kuvituskuva.

Kahdeksan miestä on tuomittu sakkoihin ja eri mittaisiin vankeusrangaistuksiin muun muassa alkoholin varastamisesta, huumausaineen käyttörikoksista ja autojen luvattomasta käyttöönotoista. He olivat myös murtautuneet kouluun ja vieneet sieltä kannettavan tietokoneen ja kuulokkeet.

Käsiteltyjä syytekohtia oli 51. Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi kansliatuomion perjantaina.

Rikokset tapahtuivat Lappeenrannassa, Lemillä ja Imatralla viime vuoden maalis–syyskuussa. Miehistä neljällä oli aikaisempia tuomioita.

13 kuukautta vankeutta 35 rikoksesta

Vuonna 2000 syntynyt mies tuomittiin yhdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi vankeuteen 35 rikoksesta. Hän oli muun muassa ottanut auton luvatta käyttöönsä, ajanut autoa ilman ajo-oikeutta ja myynyt verkossa olemattomia lippuja esimerkiksi Provinssirokkiin ja rallikisoihin. Mies määrättiin maksamaan aiheuttamistaan vahingoista korvauksia noin 2 700 euroa korkoineen.

Vuonna 1997 syntynyt mies tuomittiin neljän kuukauden ja 15 päivän vankeusrangaistukseen varkauksista, moottorikulkuneuvon käyttövarkauksien yrityksistä ja lievistä petoksista.

Yksi varkaus, yksi moottorikulkuneuvon käyttövarkaus ja kaksi yritystä toivat vuonna 1990 syntyneelle miehelle kolmen kuukauden 10 päivän vankeusrangaistuksen.

Yhdestä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, kahdesta yrityksestä, varkaudesta, näpistyksestä ja avunannosta näpistykseen määrättiin vuonna 1998 syntyneelle miehelle 45 päivää vankeutta.

Kaksi varkautta ja yksi moottorikulkuneuvon käyttövarkaus toivat vuonna 1995 syntyneelle miehelle kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Vuonna 1993 syntynyt mies sai 25 päivää vankeutta kahdesta varkaudesta ja vuonna 1988 syntynyt mies 50 päiväsakkoa rahanpesusta ja varkaudesta.

Vuonna 2001 syntynyt mies sai 85 päiväsakkoa alaikäisenä tekemästään näpistyksestä, varkaudesta, ampuma-aserikoksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Uusimmat uutiset