Rajan pinnassa on onnistuttu pudottamaan villisikakantaa  — Parikkalan ja Joutsenon välisellä alueella porsaallisia emakoita on nyt 25

Kai Skyttä

Villisikakanta Vuoksen pohjoispuolella on tihein Rautjärvellä, jossa laskennan mukaan on 0,9 sikaa tuhannella neliökilometrillä.
Villisikakanta Vuoksen pohjoispuolella on tihein Rautjärvellä, jossa laskennan mukaan on 0,9 sikaa tuhannella neliökilometrillä.

Etelä-Karjalan rajakuntien riistanhoitoyhdistysten alueella villisikojen kokonaismäärää on saatu pudotettua metsästyksellä vuodessa 68:lla. Metsästäjien ilmoitusten mukaan saalimäärä Joutsenon ja Parikkalan välisellä alueella oli 187.

Uusimman kantalaskennan tulokset osoittavat, että alueeseen suhteutettu tihein kanta on on Rautjärvellä, jossa sikoja on 0.9 yksilöä 1000:lla hehtaarilla. Keskiarvo Kaakkois-Suomen alueella on 0,5.

Laskennassa porsaallisten emakkojen määrä Parikkalassa oli kahdeksan, Rautjärvellä seitsemän, Ruokolahti-Imatran alueella neljä ja Joutsenon riistanhoitoyhdistyksen alueella neljä.

Sikoja oli tällä alueella oli yhteensä 115. Laskentatietojen perusteella alueen villisikakanta oli suurimmillaan vuonna 2016, jolloin eläinten yhteismäärä oli 218. Tämän vuoden laskentaluku on alhaisin viiteen vuoteen.

Kaikkiaan Riistakeskuksen Kaakkois-Suomen alueella on villisikoja on tällä hetkellä 521 ja porsaallisia emakkoja 77. Kanta on tiheintä Etelä-Kymenlaaksossa Anjalassa ja Pyhtäällä sekä Etelä-Karjalassa Ylämaalla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut