Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille soveltuvuuskoe myös Imatralla: "Tätä kautta saamme varmasti motivoituneita opiskelijoita"

Saimaan ammattiopisto Sampoon hakeville opiskelijoille järjestetään keväästä lähtien soveltuvuuskokeet.

Lukas Pearsall

Sosiaali- ja terveysalan oppilaat alkavat keväästä alkaen osallistua soveltuvuuskokeisiin, jolla mitataan alalle sopivuutta.
Sosiaali- ja terveysalan oppilaat alkavat keväästä alkaen osallistua soveltuvuuskokeisiin, jolla mitataan alalle sopivuutta.

Soveltuvuuskokeet koskevat sosiaali- ja terveysalalle hakeutuvia oppilaita. Soveltuvuuskokeet järjestetään Lappeenrannassa, mutta ne koskevat myös Imatralle opiskelemaan hakeutuvia.

Soveltuvuuskoe on yksipäiväinen. Koe sisältää kirjalliset tehtävät, ryhmätilanteen sekä psykologin ja opettajan haastattelut. Kokeessa arvioidaan hakijan oppimisvalmiuksia, motivaatiota, alalle orientoitumista ja valmiuksia työskentelyyn.

Opiskelijat on kolmena edellisenä vuotena valittu ilman soveltuvuuskoetta. Opetus- ja kulttuuriministeriö kuitenkin teki asetusmuutoksen, jonka myötä sosiaali- ja terveysalan tutkinnoissa olisi mahdollista järjestää hakijoita karsivat pääsy- ja soveltuvuuskokeet.

Sampon koulutuspäällikkö Helena Kiuru on tyytyväinen muutokseen.

— Tätä kautta saamme varmasti sitoutuneita, motivoituneita ja soveltuvia opiskelijoita, ja samalla opiskelijakin joutuu harkitsemaan omaa motivaatiotaan alalle, Kiuru pohtii.

Luetuimmat