Ruokolahden kolmesta koulusta ei ole jätetty vielä yhtään tarjousta — Taitotalon sopimus taideyhdistyksen kanssa katkolla vuoden päästä

ANU PAKARINEN, ANU PAKARINEN

Virmutjoen koulukiinteistön hinta on arvioitu 90 000 euroksi.
Virmutjoen koulukiinteistön hinta on arvioitu 90 000 euroksi.

Virmutjoen ja Huhtasen koulukiinteistöt eivät ole kiinnostaneet. Koulukäytöstä keväällä tyhjilleen jääneistä tiloista ei ole jätetty yhtään tarjousta.

Kunnan teknisten palvelujen toimialajohtajan Arja Villasen mukaan kohteista on tosin tullut joitakin kyselyjä.

Ruokolahden kunta pyytää Virmutjoen koulusta 90 000 euroa ja Huhtasen koulusta 80 000 euroa. Myyntilistalla on myös Äitsaaren Savilahden koulukiinteistö, joka on hinnoiteltu 20 000 euroksi.

Keväällä hyväksytyn kiinteistöstrategian mukaan Ruokolahti pyrkii eroon toimitiloista, joilla ei merkitystä kunnan toiminnalle. Tällä listalla on kahden koulun lisäksi myös Ruokolahden taideyhdistyksen käytössä oleva Taitotalo.

Taideyhdistys on puheenjohtaja Riitta Pellisen mukaan tietoinen kunnan kiinteistölinjauksista, mutta tällä hetkellä asiassa ei tapahdu mitään.

Taideyhdistyksen hallintasopimus Taitotaloon on katkolla ensi vuoden heinäkuussa.

Taitotaloa on ollut myös Ruokolahden kunnan kansalaisopiston ryhmien käytössä. Ruokolahden koulun valmistuttua kuvataideryhmät siirtyvät alkavalla toimikaudella yhtä lukuunottamatta uusiin koulutiloihin.

Luetuimmat