Imatralaiselle River plastille uusi pääomistaja: Heikki Viitikko myi osuutensa sijoitusyhtiö Seemi Innovationsille, jonka taustalta löytyy "joukko menestyksekkäitä liikemiehiä"

River plastin toimitusjohtaja Saku Miikki jatkaa vähemmistöosakkaana. "Ehdottomasti olemme juhlatunnelmissa,” hän kommentoi.

Yritysjärjestely tuo vahvistuksia myös henkilöstöpuolelle. Lokakuun puolivälissä aloittaa uusi tuotantopäällikkö, minkä ansiosta  River plastin toimitusjohtaja Saku Miikki (kuvassa) voi keskittyä enemmän myyntiin ja markkinointiin.
Yritysjärjestely tuo vahvistuksia myös henkilöstöpuolelle. Lokakuun puolivälissä aloittaa uusi tuotantopäällikkö, minkä ansiosta River plastin toimitusjohtaja Saku Miikki (kuvassa) voi keskittyä enemmän myyntiin ja markkinointiin.

Imatralaisen lujitemuoviyrityksen River plastin pääomistaja vaihtuu.

Tähänastinen pääosakas, liikemies Heikki Viitikko myi oman osuutensa yrityksestä sijoitusyhtiö Seemi Innovations Oy:lle.

Minna Mäkinen, Minna Mäkinen

River plast keskitti tuotantonsa viime vuonna Imatran Kurkvuoreen rakennettuun uuteen tuotantolaitokseen. Aiemmin sillä oli tuotantotilat Puumalassa ja Imatran Mansikkalassa. Uuden hallin omistaa Imatran seudun yritystilat.
River plast keskitti tuotantonsa viime vuonna Imatran Kurkvuoreen rakennettuun uuteen tuotantolaitokseen. Aiemmin sillä oli tuotantotilat Puumalassa ja Imatran Mansikkalassa. Uuden hallin omistaa Imatran seudun yritystilat.

Sopimus allekirjoitettiin tiistaina. Kauppasummaa ei kerrota.

Mikä ihmeen Seemi Innovations?

Googlaaminen ei tuota yhtään osumaa Seemi Innovations Oy:stä.

Heikki Viitikon mukaan sijoitusyhtiö perustettiin kaupanteon yhteydessä tätä yritysjärjestelyä varten.

Sen taustalta löytyy joukko menestyneitä liikemiehiä, jotka uskovat River plastin kasvupotentiaaliin ja ovat halukkaita sijoittamaan yritykseen, Heikki Viitikko kuvailee.

Viitikko jää edelleen River plastin pääomittajaksi, vaikkei yhtiötä enää omistakaan.

Miikki jää osakkaaksi

River plastin vähemmistöosakas, toimitusjohtaja Saku Miikki ei peittele tyytyväisyyttään.

Uudella pääomistajalla on leveät hartiat ja sellaista osaamista, mitä River plast kipeästi tarvitsee.

— Saamme lisää resurssia lähteä rakentamaan yritystä kasvupolulle. Tarvitsemme tuotantoon lisää kapasiteettia ja saamme sinne lisää omaamista. Tässä paketissa taloon tulee myös rahoitusosaamista. Oma aikani vapautuu myyntiin ja markkinointiin, Miikki kuvailee.

— Tämä on juuri sitä, mitä olemme hakeneet. Ehdottomasti olemme juhlatunnelmissa.

Uutta verta tuotantoon

Yritysjärjestely näkyy myös henkilöstöpuolella.

River plastin uutena tuotantopäällikkönä aloittaa aiemmin rakennusteollisuuden palveluksessa toiminut Tomi Tirkkonen, joka vastaa jatkossa River plastin ovi- ja putkituotannosta.

Uusi tuotantopäällikkö saadaan remmiin kreivin aikaan, Viitikko kertoo. River plastin Karleby Limeteciltä äskettäin saama jättitilaus edellyttää tuotannon ohjauksen ja johtamisen vahvistamista.

Seemi Innovationsia edustavaa Tirkkosta ei tavoitettu tiistaina lomamatkaltaan kertomaan uusien omistajien ajatuksista.

Liikevaihto kasvuun

River plastilla on kaksi tuotantolinjaa. Se valmistaa lujitemuovisia autonovia sekä lujitemuovisia putkia teollisuudelle.

Henkilöstöä on 23. Tänä vuonna liikevaihtoa kertyy Viitikon mukaan 1,5–2 miljoonaa euroa.

Tulevaisuuden osalta odotukset ovat selvästi korkeammalla.

Viime vuonna Imatran Kurkvuoreen valmistuneet tuotantotilat mahdollistavat viimein tuotannon ja siten myös liikevaihdon kasvun.

Etenkin autonovipuolella on kasvupotentiaalia, Heikki Viitikko arvioi. Tavarakuljetukset kasvavat globaalisti koko ajan, mikä luo kysyntää raskaalle kalustolle ja siten myös ovivalmistajalle.

Yhtiön tavoitteena on tulevaisuudessa kasvaa tarjoamalla asiakkailleen myös kokoonpanopalveluja sekä avata uusia markkinoita Plastilon-tuotemerkillä valmistettaville lujitemuoviputkisto-osille.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset