Etelä-Karjalan ikäihmiselle kerätään joulukortteja: Näin pääset muistamaan kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneitä asiakkaita

Joulukortteja kerätään 11. joulukuuta asti.

Heli Koivuniemi

Yksinäisiä ikääntyneitä voi muistaa kortilla ympäri Etelä-Karjalaa.
Yksinäisiä ikääntyneitä voi muistaa kortilla ympäri Etelä-Karjalaa.

Siskot ja Simot ry järjestää Joulupostia ikäihmisille -kampanjan, jossa vapaaehtoiset voivat muistaa jouluna yksinäisiä vanhuksia korteilla. Kahdeksatta kertaa järjestettävä tempaus toteutetaan tänä vuonna myös Imatralla, Lappeenrannassa, Lemillä, Parikkalassa ja Ruokolahdella.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen kertoo yhdistyksen tiedotteessa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Riia Karelsin mukaan kuntien keräämät kortit menevät kotihoidon ja asumispalveluyksiköiden asiakkaille.

– Kukin kunta on itse päättänyt lähteä mukaan ja kaikilla kerätyillä korteilla on sama tarkoitus, ilahduttaa ikääntyneitä. Toki jakelu riippuu aivan siitä määrästä mitä kukin kunta saa kerättyä, Karels kertoo sähköpostitse.

Kampanjaan voi osallistua itse tehdyllä kortilla tai täyttämällä kortin valitsemallaan tervehdyksellä. Saajaksi merkitään "Sinulle" ja lähettäjäksi oma nimi ja "Siskot ja Simot".

Kortteja ei tule laittaa kirjekuoreen, vaan ne toimitetaan sellaisenaan keräyspisteeseen 11. joulukuuta mennessä.

Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta.

Joulukorttikampanja

Keräyspisteet

Lappeenrannassa ja Imatralla keräyspisteet löytyvät Iso apu -palvelukeskuksista, jotka ovat auki arkisin kello 9–12.

Lemillä ja Ruokolahdella kortit voi toimittaa kirjastoon.

Parikkalassa kortteja kerätään pääkirjastolla, Uukuniemen ja Saaren kirjastolla sekä Taitokeskuksessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset