Varpasaari oli lähes täynnä, Ukonniemen leirintäalue on tämän kesän suljettuna: Kari Hietala tuli Imatralle ajamaan motocrossia – kävimme molemmilla leirintäalueilla

Varpasaari on ollut tänä kesänä ensimmäisiä kertoja täynnä, kertoo yrittäjä Toni Kainulainen.

Juho Kokko

Kari Hietala saapui Imatralle aamupäivällä. Hänen tarkoituksena on käydä ajamassa Kurkvuoren radalla.
Kari Hietala saapui Imatralle aamupäivällä. Hänen tarkoituksena on käydä ajamassa Kurkvuoren radalla.

Imatralla lauantain aamupäivä oli sateinen. Kävimme katsomassa Ukonniemen ja Kalastuspuiston leirintäalueen, millainen karavaanareiden tunnelma paikan päällä on.

Varpasaareen saapui Forssassa asuva Kari Hietala, joka tuli Imatralle ajamaan motocross-pyörällään. Varpasaaressa hän on käynyt useasti ja kertoo tykästyneensä erityisesti vedenläheisyyteen.

Ajokilometrejä on kertynyt paitsi autolla, mutta myös pyörällä. Hän yöpyi eilen Mikkelissä.

– Minulla on sekä auto ja vaunu mukana. Reissu tulee vielä kestämään varmaankin kuukauden päivät. Olen käynyt ajamassa Heinolassa, Mäntyharjulla ja Mikkelissä, Hietala kertoo.

Tänään hän ei vielä Kurkvuoreen suunnannut, mutta huomenna olisi tarkoitus käynnistää moottorit. Juuri haastattelutilannetta lopettaessa, hänen mieluinen vaunupaikka vapautui.

– Sieltähän samassa tuo paikka vapautuikin, Hietala naurahtaa.

Varpasaaressa lähtöä teki järvenpääläinen Atte Puura. Tänä viikonloppuna hän oli vaimonsa kanssa ensimmäistä kertaa vaunun kanssa Imatralla.

Karavaanailu on heille yksi kesän kohokohdista. Mukana kulkevat myös maastopyörät, mutta Imatran rataa he eivät tällä lomareissulla ehtineet testaamaan.

Juho Kokko

Atte Puura valmisteli matkailuvaunua lähtöä varten.
Atte Puura valmisteli matkailuvaunua lähtöä varten.

Imatrankosken he pääsivät kuitenkin tällä kertaa näkemään, sillä seitsemän vuotta sitten häämatkallaan se jäi näkemättä.

Ukonniemessä leirintäalue pysyy suljettuna

Ukonniemen leirintäalueella kuului ainoastaan linnun laulua. Leirintäalueen Sun Camping Oy:n yrittäjänä toiminut Jarmo Ikäheimonen kertoo leirintäalueen olevan tämän kesän suljettuna.

– Neuvottelut vuokranantajan kanssa jatkon suhteen ovat vielä käynnissä, mutta leirintäalue on tämän kesän kiinni, sillä toiminta olisi ollut tappiollista, Ikäheimonen kertoo.

Vastaanottorakennuksen luukut suljettiin toistaiseksi viimeistä kertaa viime vuoden elokuun loppupuolella.

Juho Kokko

Ukonniemen leirintäalue on ainakin tämän kesän hiljainen.
Ukonniemen leirintäalue on ainakin tämän kesän hiljainen.

Luetuimmat