Urheilutalon kiertoliittymän suunnitelmat ovat valmistuneet, työt alkavat maaliskuussa: Näin se tulee vaikuttamaan liikenteeseen

Tällä hetkellä urheilutalon ja Mansikkalan koulun risteyksessä on käynnissä vesijohtolinjan siirto. Varsinaiset muutostyöt alkavat maaliskuun lopulla ja ne haittaavat liikennettä heinäkuun loppuun saakka.

Anu Pakarinen

Uusi kiertoliittymä valmistuu ennen koulun alkua Mansikkalan uudessa koulukeskuksessa.
Uusi kiertoliittymä valmistuu ennen koulun alkua Mansikkalan uudessa koulukeskuksessa.

Tainionkoskentien ja Koulukadun risteykseen rakennettavan kiertoliittymän piirustukset on saatu valmiiksi, tiedottaa Imatran kaupunki. Tällä hetkellä urheilutalon ja Mansikkalan koulun risteyksessä siirretään vesijohtolinjaa.

Kiertoliittymässä Mansikkalan suunnasta Koulukadulle lisättiin suunnitteluvaiheessa vielä oma kääntymiskaista. Varsinainen kiertoliittymä on yksikaistainen. Kääntyvien oma kaista Koulukadulle päin nipisti entisen Krimin talon parkkipaikalta kymmenen opettajan pysäköintipaikkaa, jotka siirrettiin Karjaportinkadun varteen. Karjaportinkatu on jatkossa yksisuuntainen ja –kaistainen.

Jättöalueet tulevat Tainionkoskentien varteen

Koulukadun liittymästä Imatrankosken suuntaan Tainionkoskentie muuttuu yksikaistaiseksi. Tähän asti yksikaistaisuus on alkanut Ruokosuonkadun liittymästä.

Myös oppilaiden jättöalue erotettiin välikaistalla ajoradasta. Jättöalueita on molemmin puolin Tainionkoskentietä.

Lisäksi Koulukadun ja Karjaportinkadun liittymään lisättiin korotettu suojatie. Se toimii myös hidasteena ja lisää näin Koulukadun suunnasta tulevien liikenneturvallisuutta.

Uusi alikulku ja alennettu ajonopeus

Kiertoliittymällä sujuvoitetaan liikennöintiä, kun liikennevalot poistuvat. Koulukadun alle liittymän tuntumaan rakennetaan uusi alikulkutunneli. Vastaava tehtiin aiemmin jo Keskuskadun kiertoliittymän tuntumaan.

Koko korttelialueella (Tainionkoskentie, Ruokosuonkatu, Karjaportinkatu ja Koulukatu) tulee olemaan 30 kilometrin nopeusrajoitus. Sitä noudatetaan jo nyt vesijohtolinjan siirron vuoksi Tainionkoskentiellä koulutyömaan kohdalla.

Työt haittaavat liikennettä kevään ja kesän

Kiertoliittymän urakkatarjousvaihe on parhaillaan käynnissä.

Rakennustyöt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä. Viimeistelytöitä saatetaan tehdä myös elo-syyskuussa.

Muutostyöt aiheuttavat häiriöitä liikenteeseen koko kevään ja kesän ajan. Niistä tiedotetaan aina ennen isompia muutoksia.

Kaupunki toivoo malttia autoilijoilta ja kevyen liikenteen kulkijoilta.

Luetuimmat