Liikennevirasto on vuoden alusta nimeltään Väylä eli virallisesti Väylävirasto

Lappeenrannan toimipisteellä muutos näkyy ainakin aluksi vain nimenvaihdoksena.

Mika Strandén

Liikennevirasto muutti vuonna 2015 Centre-taloon Lappeenrannan kaupungintalon kupeeseen. Arkistokuva.
Liikennevirasto muutti vuonna 2015 Centre-taloon Lappeenrannan kaupungintalon kupeeseen. Arkistokuva.

Liikenneviraston viestintäpäällikkö Hanna Ackley kertoo, että Lappeenrannan toimipiste jatkaa toimintaansa kuten ennenkin.

— Muutamat henkilöt Lappeenrannassa siirtyvät uuteen, vuodenvaihteessa perustettavaan liikenteenohjausyhtiöön, mutta he jatkavat silti työskentelemistä Lappeenrannassa, Ackley toteaa.

Vuodenvaihteessa liikenteen virastot myllätään uusiksi. Uusi valtion erityistehtäväyhtiö Traffic Management Finland Group hoitaa jatkossa tie-, rautatie- ja vesiliikenteen ohjaustehtäviä. Uuden yhtiön alle siirtyy Lappeenrannassa toimiva, ennen Liikennevirastoon kuulunut Saimaa VTS, joka hoitaa Saimaan alueen alusliikennepalveluita.

Heti tammikuun alussa Liikenneviraston muuttuminen Väyläksi näkyy verkkosivujen osoitteen muutoksena ja sähköpostien loppuosassa. Ackley kuitenkin toteaa, että entisiin Liikenneviraston sähköpostiosoitteisiin lähetetyt postit löytävät kuitenkin vielä tiensä perille.

Liikenneviraston Lappeenrannan toimipisteessä on Liikenneviraston verkkosivujen mukaan 80 työntekijää. Yhteensä tulevassa Väylässä on noin 400 työntekijää.

Tiedotteessaan Liikennevirasto kertoo, että teiden alueellisesta kunnossapidosta vastaavat edelleen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY). Väylä huolehtii valtakunnallisesta palvelutasosta, ja päivittäisestä teiden kunnosta kilpailutetut urakoitsijat.

Vuoden alussa perustetaan uusi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Siinä yhdistyvät Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Viestintävirasto. Traficom vastaa liikenteen luvista, pätevyyksistä, valvonnasta ja turvallisuudesta. Liikennevirastosta Traficomin hoidettavaksi siirtyvät esimerkiksi merikartoitukseen sekä liikkumisen ja joukkoliikenteen palveluihin liittyvät tehtävät.

— Tavoite on, että eri toimijoiden roolit olisivat jatkossa selkeämpiä. Väylä tulee keskittymään siis nimenomaan infran hoitamiseen ja kehittämiseen, Ackley summaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut