Perjantaina Imatralla voi testata, että hallitsetko moposi oikeasti

Mopojen virittely on edelleen ongelma.

Elena Liseytseva

Mopokortin voi saada 15 vuotta täyttänyt.

Liikenneturva tuo hidasajon testiratansa ABC Imatran piha-alueelle perjantaina 18. toukokuuta.

Mopoilijoille tarkoitettu testirata on käytössä kello 17 — 20.

Testiradalla voi myös kisata moponhallintataidoista, ja taitavimmin vehkeensä hallitseville kuljettajille on luvassa ´palkintoja.

Kuivin suinkaan ei tarvitse olla, sillä kaikille tapahtumassa vieraileville nuorille tarjotaan ilmaiset kahvit — ja he voivat itse tehdä mopoilijalle sopivan kesäjuoman.

Mopojen määrä nousussa, mopo-onnettomuudet laskussa

Mopoilijoiden vakavat liikennevahingot ovat laskussa koko maassa. Esimerkiksi viime vuonna Etelä-Karjalassa ei kuollut yhtään mopoilijaa, mutta loukkaantui seitsemän, kertovat Tilastokeskuksen tilastot.

Valtakunnallisesti mopoilijoiden kuolemat ovat vähentyneet lähes kolmannekseen viimeisen kymmenen vuoden aikana, vaikka mopojen määrä on kasvanut.

Mopojen virittäminen on kuitenkin vielä yleistä. Liikenneturvan julkaisemalta videolta näkyy, miten nopeammaksi virittäminen vaikuttaa mopon pysähtymismatkaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat