KD:n Kaakkois-Suomen ehdokaslista on neljää vaille täysi — Mertanen Imatralta ja Hölsä Savitaipaleelta mukaan ensi kevään eduskuntavaaleihin

Vesa Vainio jatkaa Kymen piirin puheenjohtajana.

Eija Mertanen
Maiju Hölsä

Kristillisdemokraattien ehdokaslista kevään eduskuntavaaleihin on Kaakkois-Suomen vaalipiirissä täydentynyt kahdella ehdokkaalla. Lauantaina ehdokkaiksi nimettiin Savitaipaleen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja farmaseutti Maiju Hölsä ja imatralainen lehtori insinööri Eija Mertanen.

Hölsä on toiminut Savitaipaleen kunnanvaltuutettuna vuodesta 2009 alkaen. Mertanen toimi Imatran kaupunginvaltuutettuna viime kaudella.

KD:lla on 13 ehdokasta nimettynä Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Loput neljä nimetään lähikuukausien aikana.

Kymen piirin puheenjohtaja Vesa Vainio on hyvin toiveikas edustajapaikan saamisen suhteen.

— Meillä on koko vaalipiirin alueelta vahvat ehdokkaat. He ovat sitoutuneet tekemään hyvän vaalikampanjan, ja keskinäinen kilpailu tulee olemaan kova. Mahdollisuudet saada kansanedustajan paikka takaisin ovat erinomaiset. 

Aiemmin  KD:n eduskuntavaaliehdokkaiksi on Kaakkois-Suomen vaalipiiristä nimetty lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, sairaanhoitaja Mikko Almgren Kotkasta, lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, suojelubiologi Jouni Koskela Savonlinnasta, fysioterapeutti Päivi Kovanen Pieksämäeltä, rehtori Maaret Lommi Kotkasta, lääkäri Juha Rantalainen Lappeenrannasta, palveluneuvoja Tarja Turunen Lappeenrannasta, musiikin lehtori Antti Taipale Lappeenrannasta, veturinkuljettaja Vesa Vainio Kouvolasta ja sairaanhoitaja tiiminvetäjä Ansela Villikka Kouvolasta.

Piirin syyskokouksessa KD:n Kymen piirin puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Vesa Vainio Kouvolasta ja varapuheenjohtajaksi Juha Rantalainen Lappeenrannasta. Piirihallituksessa vuonna 2019 toimivat jäseninä Reijo Vaurula Kouvolasta, Mikko Almgren ja Arto Häkkinen Kotkasta, Pirkko Parjanen Haminasta, Tarja Turunen, Antti Taipale ja Eija Haiko Lappeenrannasta, Silla Saalasti Savitaipaleelta, Eija Mertanen ja Hannele Nyholm Imatralta, Leila Lehtinen Ruokolahdelta ja Erkki Kurppa Luumäeltä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset