Lappeenrannan Steinerpäiväkoti kärsi mittavat vahingot maanantai-illan tulipalossa — Pelastuslaitos vartioi palopaikalla koko yön

Minna Mänttäri

Pelastuslaitos joutui tekemään sammutustöitä suurelta osin nostokorista rakennuksen korkeuden vuoksi.
Pelastuslaitos joutui tekemään sammutustöitä suurelta osin nostokorista rakennuksen korkeuden vuoksi.

Lappeenrannan Steinerpäiväkoti kärsi suuria vahinkoja maanantai-illan tulipalossa.

Palomestari Toni Jaako Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että itse sammutustyöt päiväkodilla saatiin päätökseen illalla noin kello yhdentoista aikaan.

—Rakennukseen on tullut mittavat vahingot. Savusta ja palosta yhteen isoon huoneeseen, ja vesivahingot ovat pahat koko rakennuksessa.

Varsinaisen sammuttamisen jälkeen pelastuslaitos raivasi kohteesta puru,- sammal- ja puumateriaalia, jota oli käytetty rakennuksen yläpohjan eristeenä.

— Ennen ullakkoa on rakennusajan mukaisesti käytetty sammalta ja purua, mahdollisesti myös hiekkaa, jolla on eristetty yläpohjaa. Se jää sinne kytemään.

Jaako kertoo, että palo rajoittui pääasiassa rakennuksen yhteen huoneeseen, josta se todennäköisesti oli myös lähtöisin. Palon leviämisen estämiseksi 

Vielä aamuseitsemältä päiväkodilla oli kaksi pelastuslaitoksen yksikköä.

—Koko yön olemme vartioineet siellä ja purkaneet vanhan rakennuksen purupesäkkeitä. Jälkivartiointi siirtyy myöhemmin kiinteistön omistajalle.

Jaako sanoo, että kaksikerroksen rakennus ei ollut kaikkein yksinkertaisin sammutettava.

—Ei se ollut sinänsä haastava, mutta ei myöskään tavanomainen. Kaksi kerrosta tekee sen, että sammutus jouduttiin ensimmäisen iskun jälkeen tekemään nostokorista. Samaten, kun kyseessä on vanha rakennus, huonekorkeus on kunnioitettavat lähes neljä metriä, mikä vaikeuttaa, kun ei yletä kattoon ilman lavoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen päiväkodille kello puoli kuuden jälkeen. Steinerpäiväkotia oli parhaimmillaan sammuttamassa noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Palon syttymissyystä Jaako ei tässä vaiheessa osaa sanoa muuta kuin, että se näyttäisi alkaneen yhdestä huoneesta. Paikalla suoritetaan palonsyyntutkinta.

Minna Mänttäri

Steinerpalo5.jpg
Steinerpäiväkodin tulipalo
Steinerpäiväkodin tulipalo
Steinerpäiväkodin tulipalo
Steinerpäiväkodin tulipalo
Steinerpalo2.jpg

Luetuimmat

Uusimmat uutiset