Life-ketjun jättänyt Päivi Haajanen palaa itsenäiseksi luontaistuotekauppiaaksi: Oma liike Terveytesi vuoksi avataan Imatrankoskella syyskuun lopussa

Ero aiempaan franchising-yrittäjyyteen on selvä. ”Nyt päätän kaiken itse,” Haajanen sanoo.

Anu Pakarinen

Päivi Haajanen on tehnyt pitkään töitä luontaistuotteiden parissa. Ura alkoi Helsingissä ja jatkui Mapenan tultua myyntiin Imatralla.
Päivi Haajanen on tehnyt pitkään töitä luontaistuotteiden parissa. Ura alkoi Helsingissä ja jatkui Mapenan tultua myyntiin Imatralla.

Valtakunnallisen Life-ketjun jättänyt Päivi Haajanen jatkaa uraansa luontaistuotteiden parissa, nyt itsenäisenä yrittäjänä.

Haajanen avaa Terveytesi vuoksi -liikkeen Koskenpartaalle syyskuun lopussa.

Liiketilat tulevat Imatrankosken K-Supermarketin aulaan, postin entisen myymälän paikalle.

Viisi vuotta Life-ketjussa

Haajanen lopetti Imatran Prismakeskuksen Life-myymälän franchising-yrittäjänä vasta muutama viikko sitten.

Hän kertoo viisivuotisen sopimuksen tulleen täyteen Life-ketjun kanssa, eikä hän halunnut enää uusia sitä liian raskaiksi käyneiden kustannusten takia. Life-ketjua vastaan hänellä ei ole mitään, mutta konsepti ei ole yrittäjäystävällinen, Haajanen sanoo. Myyntiin oli esimerkiksi pakko ottaa kaikki samat tuotteet kuin ketjussakin, vaikka tietäisi, ettei niille ole Imatralla kysyntää.

— Franchising-yrittäjän elämä on hirveän haasteellista. Ketjussa oleminen alkoi olla mahdotonta, enkä nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa.

Ajatus omasta yrityksestä iti vahvasti pinnan alla.

Haajanen halusi ehdottomasti jatkaa luontaistuotteiden parissa ja nimenomaan Imatralla, jonne hän on kotiutunut 30 Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen. Kotoisin Haajanen on Savonlinnasta.

— Tässä kävi paremmin kuin hyvin. Saimme Life-ketjun kanssa sovittua, että molemmat hyötyvät yhteistyöstä, ja sopimuksen päätyttyä minulle aukesi tämä mahdollisuus.

Ensin oli Mapena

Itsenäisenä yrittäjänä toimiminen on Haajaselle vanhastaan tuttua.

Imatralle hänet toi aikanaan Vuoksenniskalla myynnissä ollut luontaistuoteliike Mapena, jonka hän osti Tuula Rasimukselta.

Pian tämän jälkeen hänellä oli oma liike myös Citymarketissa, minkä ohessa häntä pyydettiin Imatralle rantautuneen Life-ketjun myymälänhoitajaksi vanhaan Prismaan ja myöhemmin uuteen Prismakeskukseen yrittäjäksi. Omat liikkeet saivat jäädä.

Terveytesi vuoksi ei kuulu mihinkään ketjuun.

— Nyt päätän kaiken itse. Neuvottelen myös omat ostoehtoni, mikä on yksinyrittäjälle myös haaste, Haajanen tietää.

Kilpailu on kovaa

Ala on hyvin kilpailtu. Luontaistuotteita myyvät marketit, apteekit, kosmetiikkaliikkeet — ja yhä enenevässä määrin nettikaupat.

Haajanen aikoo pärjätä kilpailussa asiakaspalvelulla ja tietotaidolla.

Valikoima tulee rakentumaan pitkälti asiakkaiden näköiseksi. Ja aina ovat tietenkin sesonkituotteet.

— Syksyllä pinnalla ovat vitamiinit ja flunssatuotteet. Ja aina pinnalla ovat stressi ja oma jaksaminen, Haajanen tietää.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut