Ruokolahdella esitetään lasten harrastuskyselyn tekoa ja mahdollisesti harrastussetelin käyttöönottoa

Myös latukoneen hankintaa esitetty.

Kalle Sipiläinen

Ruokolahden kunta tukee lasten ja nuorten harrastuksia eri tavoin, mutta kohdennetaanko resurssit oikein? Tätä haluttaisiin selvittää harrastuskyselyllä. Arkistokuvassa Valtteri Nevalainen trampoliinilla.

Keskustan ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmät esittävät, että Ruokolahdella toteutettaisiin vielä tämän kevään aikana lapsille suunnattu harrastuskysely.

Kyselyllä tulisi selvittää lasten harrastuksiin liittyviä toiveita. Vastausten perusteella voitaisiin arvioida, kohdentaako kunta resurssejaan oikein.

Ruokolahden kunta tukee nuorten harrastustoimintaa monin tavoin, kuten suorien toiminta-avustuksien, tilavuokrien ja henkilöstöresurssien kautta. Siitä huolimatta on lapsia ja nuoria, jotka eivät ole löytäneet omaa harrastustaan.

Se on aloitteen tekijöistä harmi, koska tärkeä harrastus tai mielenkiinnon kohde lapsuudessa ja nuoruudessa on tutkitusti monella tapaa suojaava tekijä elämän eri vaiheissa ja vähentää osaltaan eriarvoistumista.

— Olisi hienoa, jos voisimme tarjota jokaiselle lapselle harrastuksen esimerkiksi harrastussetelin avulla, aloitteessa pohditaan.

Paremmat ladut mielessä

Kunnanvaltuustolle jätettiin viime kokouksessa toinenkin aloite.

Tomi Raijas (kesk.) esittää, että kuntaan hankitaan latukone latujen hiihdettävyyden ja kunnon parantamiseksi.

Lisäksi Raijas esittää vesitorninmäelle harvennushakkuita ja alueen yleistä siistimistä. Näin edistettäisiin metsän kasvua, helpotettaisiin luonnossa liikkumista ja parannettaisiin frisbeegolf-radan käytettävyyttä.

Aloitteen takana ovat myös keskustan ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmät.

Luetuimmat