Asiointibussi ei enää kierrä Imatraa ja tilalle tulee kauppataksipalvelu: hinta nousee bussiin verrattuna, mutta kotiovelta pääsee suoraan ostoksille – "Ajattelimme, että taksin avulla kauppaan pääsee paljon helpommin"

Asiointibussin käyttäjämäärät jäivät alhaisiksi.

Minna Mänttäri

Taksi kuljettaa talvikauden ajan Imatralla myös kauppataksikokeilussa mukana oleviin kauppoihin. Arkistokuva.
Taksi kuljettaa talvikauden ajan Imatralla myös kauppataksikokeilussa mukana oleviin kauppoihin. Arkistokuva.

Imatralla liikkunut asiointibussi jää historiaan ja tilalle tulee kokeiluna toteutettava kauppataksipalvelu, kertoo Imatran kaupunki tiedotteessaan. Ensimmäisen kerran kauppataksi liikahtaa tulevan viikon perjantaina 14.8.

Kauppataksikokeilu kestää liikennesuunnitelija Kaisa Pohjolan mukaan talviaikataulun ajan. Pohjolan kertoo, että kauppataksia voi käyttää kuka tahansa ja vastaanotto kauppiaiden keskuudessa on ollut myönteistä.

– Yritämme vuoden ajan kokeilla tätä. Muutoksia voi tulla matkan varrella mukaan. Ajattelimme, että taksin avulla kauppaan pääsee paljon helpommin ja tavarat saa suoraan kotiin asti, Pohjola taustoittaa.

Asiointibussin lakkauttamisen yksi syy oli alhaiset käyttäjämäärät. Pohjola epäilee, ettei bussi kattanut tarpeeksi laajaa reittiä, jonka takia käyttäjämäärät jäivät pieniksi.

Kauppataksilla pääsee kauppoihin, jotka ovat kokeilussa mukana. Koska palvelu on koeluontoinen, sen sisältöjä pystyy Pohjolan mukaan asiakkaiden palautteiden perusteella muokkaamaan.

Kauppataksi ajaa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Mikä?

Kauppataksipalvelu

Kauppataksi ajaa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina.

Reitti muodostuu tilausten mukaan, määränpäästä ja lähtöpaikasta tulee ilmoittaa viimeistään matkustuspäivänä klo 8.00 mennessä.

Kauppataksi kuljettaa vain kokeilussa mukana oleviin liikkeisiin.

(lähde: Imatran kaupunki)

Luetuimmat