Imatrankoskella markkinoidaan vielä yhtä kerrostaloa Vuoksi-näkymillä – Pulliaisen talon paikalle suunnitellaan kahta kerrostaloa, joista toinen saattaa olla hoivakoti

Vuoksenrannan kerrostaloalueesta on kymmenessä vuodessa rakennettu alle puolet.

Jarmo Hämäläinen

Evälahti markkinoi vielä Vuoksi-näkymillä kerrostaloa, joka on määrä rakentaa Poikkivirrankujan varrelle.
Evälahti markkinoi vielä Vuoksi-näkymillä kerrostaloa, joka on määrä rakentaa Poikkivirrankujan varrelle.

Kerrostalorakentaminen on Imatralla ollut viime vuosina hiljaista. Kouluja rakennetaan ja puretaan, mutta asuntopuolella ahkerin rakennuttaja on ollut Attendo, jonka hoivakoti nousee parhaillaan Pistetalojen lähelle.

Heinäkuun aikana on Vuoksenrannan kerrostaloalueelle tyhjälle tontille ilmestynyt kyltti, jossa rakennusliike Evälahti kertoo suunnittelevansa paikalle kerrostalon rakentamista. Talon paikka olisi Poikkivirrankujan ja Vastavirrankujan välissä, alueelle muutama vuosi sitten rakennetun senioritalon naapuritontilla.

Vielä nyt alueella kasvaa iäkästä metsää.

Paikalle suunniteltu Asunto Oy Vuoksentähti on ollut koemarkkinoinnissa jo useampana vuonna, mutta nyt hanke saattaa toteutua.

— On siihen varauksia asunnoista tehty, mutta pitää nyt lomakauden jälkeen selvittää mikä tilanne on. Meillä on valmius aloittaa rakennustyöt vaikka syksyllä tai keväällä, sanoo Evälahden hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti.

Kun uutta asuinaluetta Tainionkoskentien ja Vuoksenrannantien väliin kaavoitettiin runsas kymmenen vuotta sitten, oli kerrostaloille varattu rakennuspaikkoja 18. Sittemmin kaavaa on tarkistettu ja joistakin kolmen talon kortteleista on tehty kahden talon kortteleja.

Seitsemän taloa kymmenessä vuodessa

Vuoksenrannan alueelle on kymmenen vuoden aikana rakennettu seitsemän kerrostaloa, kaksi tuoreinta rakennusta ovat senioritaloja.

Nyt markkinoitavassa Vuoksentähdessä kiinnostusta ovat Jukka Evälahden mukaan herättäneet erityisesti kolmiot. Kaksioita on kyselty vähemmän.

Uusi kerrostalo tulisi kolmen talossa korttelissa takariviin.

Jarmo Hämäläinen

Pullaisen talon tontille on suunniteltu kahta viisikerroksista taloa.
Pullaisen talon tontille on suunniteltu kahta viisikerroksista taloa.

— Se olisi siinä viimeinen talo, josta on vielä Vuoksi-näkymät, Evälahti muistuttaa ja viittaa edessä oleviin rakennuksiin.

Muissa Imatran asuntokohteissa rakennusliike Evälahdella on ensin edessä purkutöitä.

Kaksi taloa Pulliaisen talon tontille

Pulliaisen talossa Vuoksen rannan tuntumassa on vielä asukkaita ja toimii myös Mansikkalan uuden rakennustyömaan tukikohtana.

— Siihen on suunnitteilla kaksi viisikerroksista taloa. Toinen saattaisi olla vaikka hoivakoti, Evälahti sanoo.

Ylä-Vuoksen ja Etelä-Saimaan vanha toimitalo Imatrakoskella osoitteessa Lappeentie 24 tuli Evälahden omistukseen Jatke Oy:ltä.

Jarmo Hämäläinen

Ylä-Vuoksen vanha toimitaloa osoitteessa Lappeentie 24 alkaa olla purkukunnossa.
Ylä-Vuoksen vanha toimitaloa osoitteessa Lappeentie 24 alkaa olla purkukunnossa.

Jatke osti aikanaan kiinteistön ja kertoi suunnittelevansa senioritalon rakentamista paikalle.

Talo on ollut käyttämättömän vuosikausia ja alkaa olla jo pahasti rapistunut.