Ilves tappoi metsäkauriin Immalanjärven jäällä — Metsästäjät kaipaavat lisää kaatolupia

Juha Tuononen

Metsäkauris oli löytöhetkellä vielä lämmin.
Metsäkauris oli löytöhetkellä vielä lämmin.

Rautionkylässä aamulenkkeilijöitä odotti sunnuntaiaamuna verinen näky, kun Immalanjärven jäällä makasi vielä lämmin metsäkauriin ruho. Alueen asukkaat ilmoittivat Jäkärän rannan tuntumassa sijaitsevasta ruhosta poliisille, joka kutsui metsästäjät hävittämään eläimen.

Paikalle hälytetyn Tainionkosken metsästysseuran puheenjohtaja Juha Tuonosen mukaan asialla on ollut jäljistä päätellen ilves. Aamuiset kulkijat ovat ilmeisesti säikäyttäneet pedon, sillä saaliissa ei ollut muita jälkiä kuin auki raadeltu kaula.

Harvinainen tapaus

Puolen kilometrin päässä tapahtumapaikalta asuva Sakari Tossavainen kävi jo lauantaina naapurin puutarhassa ihmettelemässä kahden metsäkauriin jälkiä. Tossavainen ei ole nähnyt metsäkauriita alueella vuosiin. Myös lähistöllä asuva Tuononen toteaa lajin olevan Imatralla harvassa, mutta uskoo lauhojen talvien tuovan niitä alueelle.

— Onhan se harvinainen tapaus täällä päin. En ole koskaan nähnyt yhtäkään, ja olen melkein koko ikäni asunut täällä.

Ilveksiä sen sijaan alkaa Tuonosen mukaan olla alueella jo liiankin kanssa. Kanta on vahva, ja metsämiehen mukaan kaatolupia saisi olla enemmänkin. Viime vuonna seura sai kaksi lupaa jotka täytettiin parissa päivässä.

Voi napata lemmikin

Metsästäjät ajattelivat ensin jättää ruhon paikoilleen, siltä varalta että ilves saapuisi ruokailemaan myöhemmin. Paikalla liikkuu kuitenkin paljon lenkkeilijöitä ja lapsiakin, joten ruho kuljetettiin muualle hävitettäväksi.

Tuonosta ilvesten liikkeet eivät huoleta, ja hän aikoo vastaisuudessakin päästää lemmikkikissansa ulos öisin.

— Koiriahan ei saa irti pitääkään. Voihan se kotieläimen napata jos sattuu, Tuononen tuumaa.

Juttua korjattu 16.1. klo 11.02: Oikaistu Immalanjärven kirjoitusasu.

Luetuimmat