Ukonniemen uudet tenniskentät tulevat maksullisiksi – Tennisseuran Erkki Orava toivottaa kentät tervetulleiksi: "Monien taistelujen jälkeen nyt näyttää hyvältä"

Uusia kenttiä hallinnoi Imatran kaupunki. Imatran Tennis ry:n Erkki Orava uskoo, että uudet kentät kiinnostavat myös venäläisiä.

Santeri Tynkkynen

Uudet kentät ovat käytössä viimeistään juhannuksen jälkeen, mahdollisesti jo aiemmin.
Uudet kentät ovat käytössä viimeistään juhannuksen jälkeen, mahdollisesti jo aiemmin.

Ukonniemen uudesta padel-kentästä sekä tenniskentistä tulee maksulliset.

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala Imatran kaupungilta kertoo, että tenniskenttien käyttö tullaan hinnoittelemaan samalla taksalla kuin Vuoksenniskan tenniskentät.

Kertamaksu päiväsaikaan kello 09 ja 17 välillä on 6 euroa tunnilta, ja illalla kello 17 ja 21 välillä 12 euroa tunnilta. Pelaaja voi myös maksaa kerralla kuukausimaksun.

– Taksat päivitetään talousarvion valmistelun yhteydessä ensi vuoden osalta. Hyvin samansuuntaiset ne tulevat jatkossakin olemaan, sanoo Kujala.

Uusia kenttiä hallinnoi Imatran kaupunki. Kenttävaraukset voi jatkossa tehdä netin kautta.

– Varausjärjestelmä tulee todennäköisesti käyttöön Timmin kautta, jota käytetään muissakin Imatran kaupungin liikuntapaikoissa ja -tiloissa.

Mitran rakennuttajan Henry Tapiolan mukaan kentät saadaan käyttöön viimeistään juhannuksen jälkeen, mahdollisesti jopa hieman aikaisemmin.

"Tenniskentät ovat erittäin tervetulleita"

Imatran Tennis ry:n Erkki Orava on iloinen uusista tenniskentistä. Oravan mukaan uusista kentistä oli puhetta jo tennishallin avautuessa Ukonniemeen kymmenen vuotta sitten.

– Monien taistelujen jälkeen nyt näyttää hyvältä. Tenniskentät ovat erittäin tervetulleita, hän iloitsee.

Orava on myös tyytyväinen siihen, että kenttien käytöstä peritään pieni maksu. Hänen mukaansa ilmaisilla kentillä tehdään helpommin ilkivaltaa, kuten vuosien saatossa kävi tennisseuran ylläpitämällä kentällä Kokillikujalla Rajapatsaalla.

Ukonniemessä on pian yhteensä viisi kenttää, kun laskuihin ottaa mukaan tennishallin kentät. Se antaa hyvät mahdollisuudet tennisseuralle kasvattaa uusia pelaajia lajin pariin, Orava toteaa.

– Se antaa tenniskoululle äärettömän hyvät mahdollisuudet harrastaa, kun kaikki kentät ovat yhdessä.

Aikaisemmin Imatran tennisseuralla on ollut vaikeuksia saada Suomen Tennisliiton alaisia kilpailuita, koska tenniskentät ovat olleet hajallaan ympäri Imatraa.

Uusien tenniskenttien myötä kilpailujen hakeminen liitolta on mahdollista.

– Tälle kesälle emme enää ehdi, mutta tulevaisuudessa se on mahdollista, sanoo Orava.

Hän myös uskoo, että kentille saapuu pelaajia rajan takaa. Oravan mukaan tennisharrastus on Venäjällä kovassa suosiossa.

– Sieltä tulee varmasti ihmisiä tenniksen perässä tänne.

Luetuimmat