Rautjärven liikuntaneuvonta muuttuu maksulliseksi ensi vuoden alusta lähtien

Liikuntaneuvonta kestää jatkossa puoli vuotta, ja sen hinta on 20 euroa.

Ville Hakala

Liikuntaneuvonta on suunnattu vähän liikkuville.
Liikuntaneuvonta on suunnattu vähän liikkuville.

Rautjärven liikuntaneuvonta on maksullista 1. tammikuuta 2021 lähtien. Hyvinvointilautakunta päätti asiasta kokouksessaan viime viikolla.

Ensi vuoden alusta alkaen myös liikuntaneuvonnan toteutustapa muuttuu. Jatkossa liikuntaneuvonta toteutetaan kunnan liikuntaohjaajan voimin. Neuvontajakso sisältää alkukeskustelun ja -kartoituksen, kaksi liikuntatapaamista ja henkilökohtaisen liikuntaohjelman, kaksi tsemppipuhelua sekä lopputapaamisen ja -testauksen.

Liikuntaneuvonta kestää puoli vuotta, ja sen hinta on 20 euroa.

Neuvonta on tarkoitettu terveytensä kannalta liian vähän liikkuville.

Hankkeen päätyttyä ei liikuntaneuvontaa voida jatkaa entiseen tapaan

Tähän mennessä liikuntaneuvonta on toteutettu rautjärveläisille yhteistyössä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ja Etelä-Karjalan liikunnan ja urheilun (EKLU) kanssa. Neuvonta on ollut osa EKLU:n Terve Elämä -hanketta, joka on kohdistunut Ruokolahdelle, Parikkalaan ja Rautjärvelle. Hanke alkoi vuonna 2017.

Liikuntaneuvonta kesti noin vuoden, ja se oli fysioterapeutin palveluita lukuun ottamatta maksutonta.

Hankkeen päätyttyä liikuntaneuvontaa ei enää pystytä toteuttamaan samanlaisena. Lisäksi neuvottavia on ollut sen verran harvakseltaan ja vähän, ettei mittauksia ja ravitsemusneuvontaluentoa ole pystytty toteuttamaan Rautjärvellä.

Luetuimmat