Isojen bussien määrä väheni Nuijamaan raja-asemalla

Venäjän Saimaan kanavatielle asettamasta liikennerajoituksesta ei saatu maanantaina lisätietoa. Imatran raja-asemalle busseja tuli hieman normaalia enemmän.

Kai Skyttä

Venäläisiä turistibusseja tuli maanantaina Nuijamaan kautta Suomeen normaalia vähemmän.

Linja-autoja saapui maanantaina tavanomaista vähemmän Venäjältä Suomeen Nuijamaan raja-aseman kautta.
Päivän aikana jäi kuitenkin epäselväksi, johtuiko määrän väheneminen Venäjän asettamasta liikennerajoituksesta Saimaan kanavan huoltotielle vai luonnollisesta vaihtelusta vilkkaan viikonlopun jälkeen.

Nuijamaan rajatarkastusaseman päällikkö Kimmo Sainio kertoi, että Venäjältä Suomeen tuli aamun aikana yhdeksän suurta bussia eli selvästi vähemmän kuin arkiaamuisin keskimäärin. Aamun jälkeen isoja busseja ei tullut Suomeen ollenkaan. Pikkubusseja saapui Sainion mukaan tavanomainen määrä Venäjältä Suomeen.
Imatran Pelkolan raja-aseman liikenteessä oli havaittavissa pientä lisäystä tavanomaiseen. Kapteeni Aki Järvinen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kertoi, että muutos normaalitilanteeseen ei ollut kovin suuri.
— Tilanne elää, eikä meillä vielä ole tarkkaa kokonaiskuvaa.
Suomen liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti perjantaina, että Venäjän liikenneministeriö rajoittaa maanantaista lähtien linja-autoliikennettä Saimaan kanavan huoltotiellä.

Kauppiaat suhtautuvat melko rauhallisesti Saimaan kanavatien linja-autoliikenteen rajoittamiseen.
Laplandia-marketin omistava Mohamad Darwich uskoo venäläisten matkailijoiden tulevan jatkossakin Lappeenrantaan.
— Muutos pidentää matka-aikaa. Linja-autot tulevat varmaan Imatran kautta
Imatran kauppiaat saattavat hyötyä muutoksesta.
— Mitä enemmän on jalkaliikennettä keskustassa, siitä hyötyvät kaikki, Imatran Intersportin kauppias Jarkko Rahkonen sanoo.
Etelä-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Mika Peltonen muistuttaa, että monet ostosmatkailijoiden bussit ovat samalla reissulla käyneet molemmissa kaupungeissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset