Katso täältä, missä juhannuksena juhlitaan! Itä-Siitolassa ainakin raikaa yhteislaulu

Sitten kun kokko on koettu, laulattaa Taisto Pulkkinen yleisöä Itä-Siitolan vanhalla puukoululla. Sen päälle on vielä retrotanssit.

Meeri Pulkkinen

Itä-Siitolan juhannusjuhla on vetänyt vuosien mittaan Vuoksen rantaan parhaimmillaan satoja ihmisiä.
Itä-Siitolan juhannusjuhla on vetänyt vuosien mittaan Vuoksen rantaan parhaimmillaan satoja ihmisiä.

Imatran Itä-Siitola ei petä tänäkään juhannuksena. Siellä järjestetään juhannusaattona perinteiset juhannusjuhlat kokkoineen, mutta tällä kertaa uusin maustein.

Uusien omistajien Tiina Elomaan ja Antti Rantalan myötä eloon herännyt Itä-Siitolan vanha puukoulu ja sen museokahvila toimii juhannuksena yhteislaulutilaisuuden puitteina.

Yleisöä laulattaa Taisto Pulkkinen. Tunnin aikana läpi käydään monia 1960—80 -luvuilta tunnettuja iskelmiä ja vanhempiakin kipaleita.

— Lauluvihkossa on 39 kappaletta ja toiveita saa esittää, sanoo Pulkkinen.

Pulkkinen veikkaa yleisön suosikeiksi esimerkiksi kappaleita Uralin pihlaja, Hymyhuulet, Paratiisi, Suuret setelit ja Kultainen nuoruus.

Illan päättävät retrotanssit

Yhteislaulutilaisuuden jälkeen käynnistyvät vielä Pulkkisen vetämät retrotanssit. Halukkaat voivat tutustua myös koululla sijaitsevaan talvi- ja jatkosodan museoon. Kierros on maksullinen.

Itä-Siitolan juhannuskokko syttyy perjantaina 21. kesäkuuta kello 21.30. Yhteislaulut käynnistyvät kello 23. Retrotanssien vuoro on kello 24.

Seurakunnalla perinteinen juhannusjuhla

Imatran seurakunta järjestää perinteisen juhannusjuhlansa aattona Imatrankosken kirkolla. Lipunnosto on kello 18. Juhlassa on lapsille omaa ohjelmaa. Kokko syttyy kello 19.

Ukonlinnassa tanssittaa Jaana & Sabeline

Ukonlinnassa juhannustunnelmaa nostatetaan perinteisten juhannustanssien siivittämänä. Jaana & Sabeline tanssittaa maksavaa yleisöä Ukonlinnan paviljongissa kello 20—02.

Myös juhannuskokko syttyy illalla, jos sääolosuhteet vain sallivat.

Ossin laavulla kokkotapahtuma

Rautjärvellä Innasennurkan-Kaljusenkylän kyläyhdistys järjestää Simpeleen Pitkäjärvellä Ossin laavulla kokkotapahtuman juhannusaattona. Tapahtuma käynnistyy kello 20.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset