Jaakko Hänninen 22. UAE Tourin mäkietapilla – Ruokolahtelaisen vaivana hengitysongelmat

Arabiemiraattien kilpailun pisin etappi ajettiin yli 35:n asteen kuumuudessa.

Eino Hänninen

Jaakko Hänninen pyöräilee kuumissa tunnelmissa. (Arkistokuva)
Jaakko Hänninen pyöräilee kuumissa tunnelmissa. (Arkistokuva)

Jaakko Hänninen oli 22. Arabiemiirikunnissa ajettavan UAE Tourin kolmannella reilun 10 kilometrin kovaan Jebel Hafeetin nousuun päättyneellä etapilla, kertoo lehdistötiedote. Voittoon ajoi ylivoimaisella soololla britti Adam Yates. Yates siirtyi samalla kokonaiskilpailun johtoon. Hänninen on 25. ja nuorten kilpailun seitsemäs.

Seitsemän päivän kilpailun pisin 184 kilometrin etappi ajettiin yli 35:n asteen lämmössä. Etapin henki oli selkeä, tasainen osuus ennen loppunousua ajettiin neljän karkulaisen etumatkaa tarkasti kontrolloiden. Irtiottoryhmä ajettiin juuri nousun alkaessa kiinni ja samalla edellisellä etapilla kilpailun johtajan paidan ottanut kirimies Caleb Ewan luovutti ja putosi taakse. Saman kokivat myös muut kirimiehet ja vetotöitä tehneet ajajat. Viimeiselle 10 kilometrille jäivät vain vahvat mäkimiehet. Heidän joukossaan oli Jaakko Hänninen.

Jaakko Hänninen nousi mäkeä hyvin, vaikka olo ei ollut terävimmillään. Hän tuli maaliin ryhmässä, jossa ajoi edellisenä vuonna tämän etapin voittanut espanjalainen Alejandro Valverde. Ryhmä jäi noin kaksi ja puoli minuuttia voittajalle. Hännisen ajo ennakoi mukavia hetkiä suomalaisille pyöräilyn ystäville.

– Meillä ei ollut tänään varsinaista kapteenia. Meitä olisi kiinnostanut tänään alkumatkasta yli viiden ajajan irtiotto, mutta kun sellaista ei syntynyt, kävimme vuorotellen hakemassa pulloja huoltoautolta ja autoimme toisiamme nousun alkuun. Minäkin pääsin hyvissä asemissa nousuun ja olin nousussa joukkueemme nopein. Kun ottaa huomioon viimepäivien hengitysongelmani, niin pitää olla tyytyväinen sijoitukseen. Tämä antaa luottamusta torstaille. Uskon, että silloin saan napsittua vielä muutaman sijan, jos keuhkot vain toimivat normaalisti, kertoi Jaakko Hänninen lehdistötiedotteessa.

Seuraavaksi ajetaan 173 kilometrin tasamaaetappi eli se lienee kirimiesten etappi. Torstaina ajetaan jälleen Jebel Hafeetin nousuun päättyvä etappi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut