Stora Enso esitteli huutokauppakohdettaan — Tipanmäen metsäkonttorista tarjottu tähän mennessä 35 500 euroa

Stora Enson entisestä metsäkonttorista on tarjottu nettihuutokaupassa 35 500 euroa. Kohteen esittely toi paikalle muutamia uteliaita.

Jasmin Ojalainen

Tipanmäen konttorirakennuksen käytävillä kaikuu tyhjyys ja jalan alla nariseva lattia.
Tipanmäen konttorirakennuksen käytävillä kaikuu tyhjyys ja jalan alla nariseva lattia.

Huutokauppa Stora Enson entisestä puunhankinnan pääkonttorista jatkuu. Metsäyhtiö kauppaa Wolffintien Tipanmäen toimistorakennusta ja sen tonttia netissä. Kiinteistön esittelyyn saapui maanantai-iltana muutama utelias.
— Heitä on ollut noin kymmenkunta. Olemme iloisia, että kohde on herättänyt mielenkiintoa, toteaa kiinteistöjohtaja Guy Fransman Stora Ensolta.

Enso ei kommentoi tarjousta

Nettihuutokaupan 13 tarjoajaa ovat tähän mennessä jättäneet 28 tarjousta. Korkein niistä on 35 500 euroa ja se on tehty 14. marraskuuta. Fransman ei kommentoi tarjousta tai sitä, millä hinnalla kiinteistö vaihtaisi omistajaa. Huutokauppa päättyy kuun 29. päivä.
— Yhtiö pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä ostotarjous. Kun nähdään mitä tulee, harkitaan ja tehdään päätös.

Jos kauppoja ei synny, kertoo hän markkinoinnin jatkuvan. Fransmanin mukaan ei ole takarajaa, miten kauan maakaasulla lämpiävää kiinteistöä ylläpidetään tyhjänä.
— Emme ole määritelleet sitä, tarjoukset katsotaan rauhassa. Toki toivotaan, että kaupat syntyisivät.

Jasmin Ojalainen

Imatralainen Juho Suikkanen ei tullut tekemään tarjousta, vaan hänet paikalle sai uteliaisuus.

Kaipaa kipeästi peruskorjausta

Konttorirakennus on jäänyt metsäjätille täysin tarpeettomaksi ja tyhjillään se on seisonut vuodesta 2012. Sisäilmaongelmaisena se vaatii peruskorjausta ja sen eteen tehdyt toimenpiteet ovat kesken.
Pohjakerroksen lattia on purettu siellä havaitun kosteuden vuoksi. Rakenteiden kuntoa on tarkasteltu myös muissa huoneissa avaamalla seiniä tai lattioita.

Yhdessä ensimmäisen kerroksen huoneessa on pamahtanut patteri, jonka mahdollisista vaurioista ei ole tarkempaa tietoa.
Neliöitä kolmikerroksisella toimistorakennuksella on kahden ullakkokerroksen ja kellarin myötä 1 666. Myytävän tontin pinta-ala kattaa viitisen hehtaaria, 50 654 neliötä.

Kaavamuutos mahdollinen

Vuonna 1982 vahvistetussa asemakaavassa tontti on merkitty toimistorakennusten korttelialueeksi, selvittää Imatran kaupungin asemakaava-arkkitehti Jaana Huovinen.
— Kun kaava on näin vanha, tässä voisi ajatella jonkinnäköistä käyttötarkoituksen muutosta. Lisärakentaminen tontille on mahdollista, tilaa on hyvin ja rakennusoikeutta runsaasti.

Jasmin Ojalainen

Kolmen toimistokerroksen pohjaratkaisu on lähes samanlainen. Irtaimisto on viety jo alta pois.

Mahdollinen kaavamuutos kohtaisi tiettyjä rajoitteita. Kaavamerkinnän mukaan alueen ympäristö tulee säilyttää ja yleiskaavassa rakennus on merkitty suojeltavaksi, jolloin sille ei saa antaa moukarista.

Huovisen mukaan se vaatisi kuntotarkastuksen vaurioista ja niiden kunnostettavuudesta.
— Se pitäisi inventoida ja katsoa. Muutoin merkintä pysyy, mutta käyttötarkoitusta voi hyödyntää johonkin muuhun. Voisi ajatella, että julkisivu säilyy mutta sisätiloissa tehdään muutoksia.

Sisätilojen nykykunnosta ja tilajärjestelyistä riippuen entistä metsäkonttoria voisi hänen mukaansa pitää toimistotilana tai mahdollisesti asuinkäytössä. Pääasia on, ettei se jäisi kylmilleen.
— Kaavamuutoksessa ei ole mitään ihmeellistä. Parempihan se on, että rakennukselle löytyy käyttö ja se pysyy kunnossa.

Luetuimmat