Oma Säästöpankin konttori lähtee Vuoksenniskalta, toiminta keskittyy Imatrankoskelle — ”Siihen liittyy paljon tunteita”, sanoo konttorinjohtaja Riitta Mähönen

Oma Säästöpankki keskittää vuoden vaihteen jälkeen kaiken toimintansa Imatrankosken konttoriin. Vuoksenniskan liiketila jää tyhjilleen.

Silva Laakso

Oma Säästöpankki on Vuoksenniskan viimeinen pankkikonttori. Aiemmin on lähtenyt jo Osuuspankki ja Nordea.
Oma Säästöpankki on Vuoksenniskan viimeinen pankkikonttori. Aiemmin on lähtenyt jo Osuuspankki ja Nordea.

Oma Säästöpankki tiedottaa muutoksista asiakkailleen tiistaiaamuna. Vuoksenniskan konttori sulkeutuu vuoden lopussa ja pankin toiminta keskittyy sen jälkeen Imatrankosken konttoriin.

— Vuoksenniskan keskusta on jatkuvasti hiljentynyt. Kahden konttorin malli on näin pienessä kaupungissa ollut aika raskas ylläpitää, kertoo Imatran konttorinjohtaja Riitta Mähönen.

Vuoksenniskan konttori palvelee 15. lokakuuta alkaen vielä tiistaisin ja keskiviikkoisin. Vuoden vaihteen jälkeen loputkin toiminnasta siirtyy Imatrankoskelle. Muutos ei vähennä työntekijöiden määrää, sillä Vuoksenniskan konttorissa työskentelevät kaksi henkilöä siirtyvät Imatrankoskelle.

Nopeus on arvo, joka halutaan säilyttää

Mähönen lupaa, ettei muutos tuo pankkiin ruuhkia.

— Uskon, että se itse asiassa nopeuttaa meidän palvelua, koska ainahan kaksi osoitetta tuo pientä tehottomuutta toimintaan. Toki meille on päässyt tosi nopeasti asioimaan nytkin, ja se on arvo, jonka me haluamme säilyttää.

Pankkikonttori on ollut Vuoksenniskalla kauan, sillä jo ennen Oma Säästöpankkia paikalla oli Vuoksen Säästöpankin pääkonttori. Oma Säästöpankki on Vuoksenniskan viimeinen varsinainen pankkikonttori. Edellinen lähtijä oli Osuuspankki.

— Siihen liittyy paljon tunteita ja sen vuoksi konttori on ollut siellä näin kauan. Tämähän on tosi poikkeuksellista, että Imatran kokoisessa kaupungissa on kaksi konttoria. Mutta nyt on aika luopua siitä.

Mähönen uskoo, että tunnetasolla pankkikonttorin katoaminen voi kirpaista, mutta käytännössä se on vain jatkumoa monelle muulle palvelulla, jotka ovat jo poistuneet Vuoksenniskalta.

— Monien asioiden vuoksi Vuoksenniskalta joutuu asioimaan Imatrankoskelle tai Mansikkalaan, sillä kaikkia palveluita ei Vuoksenniskalta enää löydy.

Silva Laakso

Kaikki pankkitoiminta keskittyy jatkossa Imatrankoskelle.
Kaikki pankkitoiminta keskittyy jatkossa Imatrankoskelle.

Jo toinen lopettamisuutinen

Oma Säästöpankki omistaa konttorin kiinteistön ja sille yritetään löytää muuton jälkeen vuokralainen. Imatrankoskella otetaan käyttöön lisää liiketilaa taka- ja varastotiloihin. Asiakastiloissa yhdistyminen ei tule näkymään.

Vaikka muutos on suuri, Mähönen haluaa painottaa toiminnan pysyvyyttä.

— Se on tärkeintä, että ne tutut ihmiset, Pirkko ja Kaija, ovat kuitenkin täällä jatkossakin. Kaikki puhelinnumerot ja yhteystiedot säilyvät samoina, että ei tule semmoista tilannetta, että me jotenkin katoaisimme jonnekin, Mähönen sanoo viitaten Vuoksenniskan pankkivirkailijoihin.

Ilmoitus konttorin sulkemisesta osui samalle päivälle Handelsbankenin lopettamisuutisen kanssa. 17 vuotta Imatralla toiminut Handelsbanken palvelee jatkossa Lappeenrannassa.

Silva Laakso, Silva Laakso

Vuoksenniskalla on runsaasti tyhjää liiketilaa. Moni lopettaa.
Vuoksenniskalla on runsaasti tyhjää liiketilaa. Moni lopettaa.

Silva Laakso

Tyhjää liiketilaa Vuoksenniskalla.
Tyhjää liiketilaa Vuoksenniskalla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut