Leijonat taikoi jättiyllätyksen ja eteni mitalipeleihin – Yhdysvallat kaatui 2–0

SASCHA STEINBACH/EPA

Harri Säteri taisteli nollapelin Leijonien maalilla.

Suomi pelaa jääkiekon MM-turnauksen välierissä, kun USA meni nurin 2–0. Näin Suomen pelit jatkuvat Kölnissä lauantaina kello 16.15, kun vastaan asettuu voittaja ottelusta Sveitsi–Ruotsi.

Harri Säteri pelasi maalilla loisto-ottelun juuri tärkeimmälle hetkellä, ja Mikko Rantanen ja Joonas Kemppainen iskivät ne maalit, joita joukkue tarvitsi.

Siitä tuli Leijonien ilta Kölnissä. Oli se myös joukkuepelin juhlaa ja jopa parjatun joukkueen yhtenäisyyden osoitus.

Välillä pelin hienoudet unohtuivat, mutta isojen panosten otteluissa usein käy niin. Silti Leijonilta fiksu, tyylikäs ja harkitun viiltävä peli.

Rantanen nosti ylivoimalla Leijonat 1–0-johtoon toisen erän ensimmäisellä minuutilla.

Kolmannessa erässä napsahti niitti kiinni. Juhamatti Aaltonen ja Joonas Kemppainen pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Aaltonen pelasi maltilla ja järjellä ja vapautti Kemppaisen maalintekoon.

Suomen pelit jatkuvat Kölnissä lauantaina iltapäivällä, kun vastaan asettuu joko Sveitsi tai Ruotsi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.