Anssinkadun Autokulma vaihtaa omistajaa – Uusi yrittäjä Kai Kalinainen lupaa tuoda autokorjaamon nykyaikaan: "Kylttiin ei tarvitse tehdä muuta muutosta kuin vaihtaa k-kirjaimen paikalle o"

Autokorjaamo työllistää Kalinaisen lisäksi kaksi mekaanikkoa, jotka siirtyvät yrityskaupassa uuden yhtiön palvelukseen.

Joonas Tapaninen

Kai Kalinainen siirtyy Autokulman puikkoihin. Samalla yhtiömuoto muuttuu kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi.
Kai Kalinainen siirtyy Autokulman puikkoihin. Samalla yhtiömuoto muuttuu kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi.

Imatralla Anssinkadulla toimiva autokorjaamo- ja huoltoyritys Autokulma saa uuden omistajan. Liiketoimintakaupoista sovittiin perjantaina, kun Jari Komi ja Juha Toivanen luovuttivat korjaamohallin avaimet yrittäjäksi siirtyvälle Kai Kalinaiselle.

Virallinen liikkeen luovutus on maanantaina, mutta Kalinainen apulaisineen pääsi jo viikonlopun aikana ehostamaan kiinteistöä oman näköisekseen. Kalinainen lupaa, että asiakkaiden viihtyvyyteen panostetaan jatkossa entistä enemmän.

Vastaanoton seinät ovat esimerkiksi saamassa uutta väriä, ja tästä lähtien asiakkaille on tarjolla myös kahvia. Kalinainen suunnittelee myös parantavansa yrityksen näkyvyyttä: sosiaalinen media otetaan haltuun ja Autokulmalle pystytetään nettisivut.

– Kylttiin ei tarvitse tehdä muuta muutosta kuin vaihtaa k-kirjaimen paikalle o, Kalinainen naurahtaa.

Joulukuussa 1994 perustetun yrityksen koko nimi on Imatran autokulma Ky. Yrityskaupan myötä yhtiömuoto kuitenkin vaihtuu, kun vanhan kommandiittiyhtiön liiketoiminta siirtyy Kalinaisen perustamalle osakeyhtiölle. Niinpä kyltissäkin tulee lukemaan Autokulma Oy.

Pitkä tie autokorjaamon puikkoihin

Imatralainen Kalinainen on kokeillut aiemmin siipiään myös maanrakennusalan yrittäjänä, mutta lopetti yrityksen kolmisen vuotta sitten.

Autoalasta hän kertoo olleensa kiinnostunut 10-vuotiaasta lähtien. Tie oman autokorjaamon puikkoihin oli kuitenkin pitkä ja kivinen. Kalinainen kertoo käyneensä katsomassa Autokulman tiloja jo viime vuoden helmikuussa, mutta rahoituskuviot ehtivät sen jälkeen mennä monta kertaa uusiksi.

Joonas Tapaninen

Kai Kalinaisella muhii mielessä monenlaisia suunnitelmia Autokulman kehittämiseksi.
Kai Kalinaisella muhii mielessä monenlaisia suunnitelmia Autokulman kehittämiseksi.

Autokorjaamo työllistää Kalinaisen lisäksi tästedes kaksi mekaanikkoa, jotka siirtyvät yrityskaupassa uuden yhtiön palvelukseen. Toinen heistä on entinen yrittäjä Jari Komi. Juha Toivanen jää puolestaan eläkkeelle.

Kalinainen sanoo, että autoja liikkeessä huolletaan ja remontoidaan samalla tavalla kuin ennenkin. Joitain uusia palveluita voi kuitenkin olla tulossa, esimerkkeinä Kalinainen mainitsee renkaanvaihdon ja nelipyöräsuuntauksen.

– Perusasiat täällä on kaikki valmiina. Paljon on sellaisia kuvioita, mitä haluaisin tehdä täällä, mutta toteutetaan niitä ajan kanssa.

Luetuimmat