Imatran uudeksi satamapäälliköksi yllätysnimi: Pauli Kolehmainen aloittaa tehtävässä huhtikuussa – "Tämä oli erinomainen ratkaisu kaikkien kannalta"

Satamapäällikön työsuhde on osa-aikainen. Hän on paikalla satamassa kolmena päivänä viikossa.

Hannu Ojala

Pauli Kolehmaisesta tulee Imatran sataman uusi satamapäällikkö.
Pauli Kolehmaisesta tulee Imatran sataman uusi satamapäällikkö.

Imatran satama saa kevään aikana uuden satamapäällikön. Tehtävässä aloittaa huhtikuun aikana Pauli Kolehmainen.

Imatran Venekerhon hallituksen puheenjohtaja Jyrki Tikka kertoi marraskuussa Uutisvuokselle, että tehtävään oli kaksi ehdokasta, molemmat venekerhon hallituksen sisältä. Vielä tuolloin ei ollut tiedossa, että tehtävää tavoittelemaan ilmaantuisi ulkopuolinen hakija.

– Tämä oli erinomainen ratkaisu kaikkien kannalta, että saamme kerhon ulkopuolelta henkilön tähän hommaan. Toivottavasti sen kautta tulee uudenlaisia näkemyksiä ja ideoita, miten asioita voitaisiin tehdä, Tikka muotoilee.

Kiinteät toimistoajat

Tikka kertoo, että uuden satamapäällikön kanssa on jo sovittu työnkuvasta ja muista käytännön asioista. Jäljellä on siten enää muodollinen osuus, eli työsopimuksen allekirjoittaminen. Satamapäällikön työsuhde on osa-aikainen.

Satamapäällikölle tulee toimistoajat, jolloin hänet tavoittaa satamasta. Tikan mukaan satamapäällikkö on paikalla kolmena päivänä viikossa: tiistaina, keskiviikkona ja torstaina, joista kahtena työaika on kello 9–14 ja yhtenä 13–18.

– Sitä ei ole vielä päätetty, minä päivänä hän on paikalla ilta-aikaan, Tikka kertoo.

Odottamaton yhteydenotto

Tikan mukaan uusi satamapäällikkö aloittaa työt huhtikuun puolivälissä, jotta satamajärjestelmät ovat hallussa, kun veneitä aletaan laskea vesille vapun aikoihin. Ennen Kolehmaisen aloittamista satamapäällikön puhelimeen vastailee Tikka.

– Siviilitöideni takia olen tavoitettavissa iltaisin ja viikonloppuisin, Tikka toteaa.

Pauli Kolehmainen on pitkän linjan imatralainen veneharrastaja, jonka yhteydenottoa venekerhossa ei kuitenkaan osattu odottaa.

– Harvoin olen ollut yhtä iloinen sähköpostista kuin silloin. Yhteydenoton jälkeen pidettiin pari tarinatuokiota, joissa käytiin läpi, mitä homma pitää sisällään. Kättä lyötiin päälle hallituksen kokouksessa toista viikkoa sitten, Tikka kuvailee prosessia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset