Mansikkalan koulukeskuksessa halkesi sprinklerilinja koulun ulkokatoksessa – Pieni määrä vettä valui märkäeteisen puolelle

Vesilinja oli jäätynyt ja se halkesi sulaessaan. Jäätymisen syynä on se, että saattolämmityksen raja-arvot oli ohjelmoitu väärin.

Kanerva Jalarvo

Mansikkalan koulukeskuksen ulkokatoksen lipan alla puhkesi sprinklerin vesilinja tiistaina noin kello 13.
Mansikkalan koulukeskuksen ulkokatoksen lipan alla puhkesi sprinklerin vesilinja tiistaina noin kello 13.

Mansikkalan koulukeskuksen ulkokatoksen lipan alla puhkesi tiistaina iltapäivällä sprinklerin vesilinja jäätymisen takia. Jäätyminen johtui siitä, että johdon saattolämmityksen raja-arvot oli ohjelmoitu väärin, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Vesi valui lipan alta maahan ja siitä sadevesikaivoihin. Pieni määrä vettä pääsi valumaan myös märkäeteisen puolelle.

Ulkokatos kastui, mutta vesivahingosta ei aiheutunut juurikaan ongelmia sisätiloille. Kuivaustyöt on käynnistetty ulkopuolisen urakoitsijan toimesta.

Vauriokartoitus tehdään vielä tämän viikon aikana ja korjaustyöt käynnistyvät niiden pohjalta. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että YIT on luvannut tarkistaa koulun vesijärjestelmät kaikilta osin lähipäivien aikana.

– On harmillista, että kiinteistön talvikelien käyttöönotto on tältä osin ontunut. YIT vastaa kaikista korjauksista ja kustannuksista elinkaarisopimuksen mukaisesti, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo tiedotteessa.

Tiistaina syntynyt vesivahinko ei ollut ensimmäinen laatuaan uudessa koulukeskuksessa. Viime viikolla koulussa hajosi ilmanvaihtokoneen lämmityspatteri, jonka vesiä pääsi valumaan esiopetuksen ja viskareiden käytävälle sekä vuoropäiväkodin tiloihin.

Aikaisemman vesivahingon kastuneet materiaalit vaihdetaan ja korjataan mahdollisimman nopeasti. Sami Turunen ennakoi Uutisvuokselle maanantaina, että työ ei todennäköisesti valmistu tällä viikolla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut