Valtionhotellin remontti antaa vielä odottaa itseään — kunnostuksen tueksi hotellista teetetään historiallinen selvitys

Hotellin interiööriä ei ole tarkoitus modernisoida.

Pietinen / Museovirasto

Tältä näytti Imatran Valtionhotelli vuonna 1934. Valokuva on peräisin Museoviraston kokoelmista ja finna.fi -palvelusta.
Tältä näytti Imatran Valtionhotelli vuonna 1934. Valokuva on peräisin Museoviraston kokoelmista ja finna.fi -palvelusta.

Imatran Valtionhotellia odottaa iso remontti. Mutta millainen, siitä ei ole vielä tietoja. Scandic ja Norgani Finland Holding, eli Valtionhotellin kiinteistönomistaja aloittavat saneerauksen suunnittelun piakkoin.


Vielä nyt Valtionhotelli toimii Cumulus-ketjun suojissa. Se siirtyy Scandicin väreihin huhtikuun kymmenentenä.
— Remontin aikataulua ei vielä ole tiedossa, eikä sen vaatimaa rahasummaakaan. Vielä tämän vuoden puolella ei kuitenkaan ole tapahtumassa mitään merkittävää, ehkä mallihuone ehditään tehdä, kertoo Per Friman, omistaja Norgani Finland Holding -yhtiön kiinteistöpäällikkö.

Remontti tulee käsittämään ainakin hotellihuoneet, Friman kertoo. Sen sijaan Valtionhotellin interiööriä ei ole tarkoitus uudistaa, tai muuttaa modernimmaksi.
— Citykonseptilla tehtyä hotellia Valtionhotellista ei ole tulossa. Päinvastoin. Teemme hotellista historiallisen selvityksen, ja jos on jotain aiemmin menetettyä minkä voimme tuoda takaisin, niin mielellämme sen teemme, hän sanoo.
Yhtenä vaihtoehtona Frimanin mielessä väikkyy esimerkiksi shamppanjaterassi.Uusimmat uutiset