STT ja HS: Lappeenrannasta kotoisin oleva kenraaliluutnantti Timo Kivinen nousemassa uudeksi Puolustusvoimain komentajaksi

Kivinen toimii tällä hetkellä Pääesikunnan päällikkönä. Häntä on alusta asti pidetty yhtenä vahvimmista ehdokkaista uudeksi komentajaksi.

Markus Jokela / HS

Kenraaliluutnantti Timo Kivinen vuonna 2016. 
Kenraaliluutnantti Timo Kivinen vuonna 2016. 

Uudeksi Puolustusvoimain komentajaksi on STT:n tietojen mukaan nousemassa kenraaliluutnantti Timo Kivinen. Valtioneuvoston on tarkoitus esittää Kivistä virkaan keskiviikkona. Nimityksestä päättää presidentti Sauli Niinistö.

Timo Kivinen on kotoisin Lappeenrannasta, jossa hän asui lapsuudessaan ja kouluaikoinaan.

Nykyisen Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin viisivuotiskausi päättyy heinäkuun lopussa. Hän ei tavoitellut jatkoa virkaan vaan jää reserviin elokuun alusta.

Kivinen on uransa varrella opiskellut muun muassa Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Vieraista kielistä hän osaa ruotsin ja englannin lisäksi venäjää. Kivinen on naimisissa ja hänellä on neljä lasta.

Kivinen on palvellut Pääesikunnan päällikkönä eli Puolustusvoimien kakkosmiehenä kaksi vuotta. Sitä ennen hän työskenteli strategiapäällikkönä sekä muun muassa sotilasasiamiehenä Budapestissä, Utin jääkärirykmentin komentajana ja Karjalan prikaatin komentajana. Hänet ylennettiin kenraaliluutnantiksi vuonna 2016.

Nimitysesityksen tekee hallituksessa tuore puolustusministeri Antti Kaikkonen

Lue Helsingin Sanomien uutinen aiheesta täältä

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut