Ruokolahden perinteinen Elonkorjuu -tapahtuma peruuntuu koronariskin takia: joulumarkkinat tarkoitus järjestää koronatilanteen niin salliessa

Päätös tapahtuman perumisesta syntyi viime viikon perjantaina.

Kesäkahvila Kaiku

Elonkorjuu -tapahtumassa on riittänyt vuosien varrella väkeä. Arkistokuva.
Elonkorjuu -tapahtumassa on riittänyt vuosien varrella väkeä. Arkistokuva.

Perinteistä Elonkorjuu -tapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna Ruokolahdella. Tapahtuma olisi ollut tarkoitus pitää tulevana sunnuntaina, mutta se päätettiin perua koronatilanteen vuoksi.

Järjestämisestä vastaavan Creative Kaiun Virve Niiranen kertoo, että päätös tapahtuman perumisesta syntyi viime viikon perjantaina.

– Kaikki turvallisuus- ja pelastusasiat oli käyty tapahtumaan liittyen läpi. Keskustelimme viranomaisten ja muutamien kauppiaiden kanssa tilanteesta, jonka jälkeen päätimme tapahtuman perumisesta.

Niiranen toteaa, että vaikka kyseessä onkin ulkoilmatapahtuma, olisi turvavälien valvominen ja ylläpitäminen ollut ajoittain haastavaa. Lisäksi kävijämäärä koostuu pääosin ikäihmisistä.

Elonkorjuu -tapahtuma on tarkoitus järjestää vuoden päästä. Niiranen korostaa, että suunnitelmissa on yhä järjestää perinteiset joulumarkkinat, jos koronatilanne niin sallii.

Tapahtuman perumisesta ei aiheutunut Niirasen mukaan järjestävälle taholle suuria taloudellisia takaiskuja.

– Tietysti yleisötapahtumailmoitukset on maksettu ja jonkun verran tarvikkeita hankittu, muttei niistä merkittäviä taloudellisia tappioita tullut. Tilanne harmittaa luonnollisesti, kun Elonkorjuu on ollut meidän kesäsesongin päätös.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset