Eksoten tulos suunniteltua parempi

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) talouskuri piti viime vuonna. Viime vuoden tilinpäätös on kaksi miljoonaa talousarviota parempi.

Alustavan tilinpäätöksen mukaan tilikauden tulos on 10,5 miljoonaa euroa. Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen arvelee, että Eksote on maksanut alijäämät tätä vauhtia vähintään vuoden etuajassa.

— Eksote on tuottanut nyt kolmen vuoden ajan aika paljon suunniteltua enemmän ylijäämää. Olemme pystyneet vastaamaan hyvin kuntien kanssa tehtyyn sopimukseen alijäämien kattamisesta.

Itkonen toteaa, että tiukan talouden toinen puoli on se, miten palvelut on onnistuttu järjestämään.

Talousjohtaja Liisa Mänttärin mukaan alijäämää oli suunniteltu maksettavan vielä vuonna 2018. Jos tänä vuonna alijäämää katetaan 8,2 miljoonaa euroa, jää ensi vuoteen enää kuusi miljoonaa katettavaa.

Mänttärin mukaan suurin selittävä tekijä viime vuoden tulokselle oli se, että Imatra käytti erikoissairaanhoitoa 5,7 miljoonalla eurolla talousarviota enemmän.

Leena Sallinen

Leena Sallinen

Anne Kotiharju

Anne Kotiharju

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset