Autot ja pyöräilijät kolaroivat suojateillä aamuhämärissä Lappeenrannassa ja Imatralla – Poliisi muistuttaa heijastimista, valoista ja ajonopeuksista

Mika Strandén

Poliisi muistuttaa pyöräilijöitä etu-ja takavalojen käytöstä.
Poliisi muistuttaa pyöräilijöitä etu-ja takavalojen käytöstä.

Henkilöautot ja pyöräilijät kolaroivat Etelä-Karjalassa maanantaiaamuna, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

Kolarit sattuivat suojateillä Lappeenrannassa Harapaisen kaupunginosassa ja Imatralla Rajapatsaalla.

Harapaisissa polkupyöräilijä loukkaantui onnettomuudessa.

Imatralla auton kuljettaja ei ehtinyt havainnoida polkupyöräilijää ajoissa, sillä polkupyörässä ei ollut valoja. Polkupyöräilijä loukkaantui törmäyksessä lievästi.

Poliisi tutkii molempia tapauksia liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi myös muistuttaa pyöräilijöitä riittävän alhaisesta ajonopeudesta suojateillä, heijastimista ja pyörän valoista.

Tieliikennelain mukaan polkupyörässä pitää olla eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävän valaisimen lisäksi myös taaksepäin punaista valoa näyttävä valaisin silloin, kun pyörällä ajetaan pimeän tai hämärän aikaan tai kun näkyvyys on sään tai muun syyn vuoksi huonontunut.

Autoilijoita muistutetaan kiinnittämään huomioita käyttämäänsä ajonopeuteen etenkin suojateiden läheisyydessä ja huomioimaan muut liikkujat.

Viisi rattijuoppoa kiinni Lappeenrannassa, Rautjärvellä ja Parikkalassa

Poliisi valvoi liikennettä Etelä-Karjalassa viikonlopun aikana ja tavoitti yhteensä viisi kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen. Kolmen kuljettajista epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena ja syyllistyneen rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikokseen.

Yksi kuljettajista ajoi mopolla, muut henkilöautoilla. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta Reijolan, Kaukaan ja Uus-Lavolan kaupunginosista sekä Rautjärveltä ja Parikkalasta.