Toinen kerta toden sanoo, kenties – Kaupunki pyytää Mansikkalan koulukeskuksen taideteokseksi ehdotusta Saimaan ammattikorkeakoulun opettaja William Dennisukilta

Ehdotus toteutetaan, jos se vastaa miljöö- ja ohjausryhmän odotuksia.

Mika Strandén

William Dennisuk. Arkistokuva.
William Dennisuk. Arkistokuva.

Saimaan ammattikorkeakoulun ympäristötaiteen opettaja, Imatralla asuva William Dennisuk työstää parhaillaan ehdotusta Mansikkalan koulukeskukseen tulevaksi taideteokseksi.

Tai itse asiassa hän pallottelee vielä kahden erilaisen ehdotuksen välillä. Toinen niistä on värikkäämpi ja toinen neutraalimpi.

Kaupungin tilaaman ehdotuksen pitäisi olla valmis maaliskuun lopussa.

– Aikataulu on aika tiukka, yleensä tällaisen työn tekemiseen on pari kuukautta aikaa, Dennisuk sanoo.

Aikataulun haasteellisuutta lisää se, että Dennisuk opettaa kokoaikaisesti. Taideteos-ehdotuksen tiimoilta täytyy kuitenkin olla jatkuvasti yhteydessä esimerkiksi urakoitsijoihin, kysellä hintatietoja ja monenlaisia teknisiä asioita.

– Suhtaudun kuitenkin optimistisesti ja teen ehdotusta niin pitkälle, kuin vain voin.

Teoksen toteuttamisesta päätetään myöhemmin

Kaupunki päättää Dennisukin luonnoksen toteuttamisesta myöhemmin. Jos luonnos vastaa miljöö- ja ohjausryhmän odotuksia, se tilaa häneltä lopullisen työn koulukeskusta komistamaan.

– Teemme päätöksen työn toteuttamisesta mahdollisimman pian, eli huhtikuun alussa, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen.

Jos Dennisukin ehdotus päätyy toteutettavaksi saakka, sen tulisi olla valmis koulujen alkuun mennessä.

– Tähtään siihen, että työn mahdollinen toteuttaminen käy helposti ja nopeasti, Dennisuk sanoo.

Ehdotuksen sisällöstä ei vielä toistaiseksi saa paljoa kertoa. Dennisukin mukaan se tulee kuitenkin mitä todennäköisimmin liittymään ympäristöön, arkkitehtuuriin, vaihtelevuuteen esimerkiksi vuorokauden- tai vuodenajat huomioon ottaen, sekä valoon.

Imatra tilaa kolmeen uuteen koulukeskukseensa prosenttitaidetta sellaisilta taiteilijoilta, joilla on jonkinlainen suhde kaupunkiin. Se pyysi jo aiemmin kahden taiteilijan muodostamalta työryhmältä ehdotuksen Mansikkalan koulukeskusta varten, muttei valinnut sitä kuitenkaan toteutettavaksi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut