Offimar kalustaa Mansikkalan koulukeskuksen — Kaukopään asemakaavamuutos sai sinettinsä Imatran kaupunginvaltuustossa

Kostinpuiston liikuntapaikan tarjouskilpailu on parhaillaan menossa, ja pohjatyöt alkavat syyskuussa. Liikuntapaikan luistelualue on tarkoitus saada käyttöön jo ensi talvena.

Santeri Tynkkynen

Valtuuston kokous kesti maanantaina 35 minuuttia.
Valtuuston kokous kesti maanantaina 35 minuuttia.

Imatran kaupunginvaltuusto palasi maanantaina kaupungintalon saliin heinäkuun kesätauon jälkeen. Kaupunginvaltuuston esityslista oli tällä kertaa lyhyt.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessa Kaukopään asemakaavamuutoksen 1101. Kaavamuutoksella laajennetaan Stora Enson tehdasaluetta. Kaavamuutos mahdollistaa tehtaan öljy- ja lipeäsäiliöiden rakentamisen uuteen paikkaan.

Kaavamuutos pyöri valtuuston pöydillä pitkin kevättä, sillä vaaditut tarkennukset käsittivät muun muassa selvityksen alueen pohjavesiolosuhteista ja vaikutuksista luonnonympäristöön. ELY-keskuksen lausunto ei aiheuttanut muutoksia asiaan.

Kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessa myös Mansikkalan koulukeskuksen irtokalustehankinnasta. Palveluntuottajaksi valittiin kilpailutuksessa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättänyt lappeenrantalainen Offimar Oy.

Palveluverkon toimeenpanoprojektin tilannekatsaus

Ilmoitusasioissa projektikoordinaattori Heidi Tamminen esitteli valtuustolle itsensä sekä palveluverkon toimeenpanoprojektin tilannekatsauksen.

Tilannekatsauksessa ilmeni, että Kostinpuiston lähiliikunta-alueella on parhaillaan tarjouskilpailu meneillään. Liikuntapaikan pohjatyöt alkavat syyskuussa, ja tarkoituksena on, että liikuntapaikalle saadaan luistelualue tehtyä jo tulevaksi talveksi.

Tilannekatsauksessa myös ilmeni, että Vuoksenniskan uuden koulukeskuksen avoimien ovien päivät pidetään 27—28. syyskuuta. Koulukeskuksen vihkiäiset on tarkoitus pitää 29. marraskuuta.

Mansikkalan koulukeskuksessa Tammista työllistää koulukeskuksen lähiympäristön liikennesuunnitelman valmistelu, sekä taideteoksen hankintapäätös. Taideteosten luonnostenjättö on 5. syyskuuta, ja 6. syyskuuta luonnokset menevät eteenpäin työryhmälle, joka tekee valinnan taideteoksesta.

Tamminen on myös mukana liikenneturvallisuuden kehittämisessä. Hänen mukaansa syksyn aikana tehdään yhteenveto turvallisuutta lisäävistä toimenpiteistä kaikkien koulukeskusten osalta.

Luetuimmat