Imatran vanhan Prisman kauppa on edelleen kesken — ”Tilanne on tosi harmillinen” sanoo Eekoon toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen

Ostaja eli NordPoint Group ei ole vieläkään täyttänyt kaupan ehtoja.

Minna Mäkinen

Kauppa ei ole vielä maalissa. Imatran vanha Prisma on edelleen Eekoon omistuksessa. Viime vuosina siihen ovat suurinta mielenkiintoa osoittaneet ilkivallantekijät. Kuva viime helmikuulta.
Kauppa ei ole vielä maalissa. Imatran vanha Prisma on edelleen Eekoon omistuksessa. Viime vuosina siihen ovat suurinta mielenkiintoa osoittaneet ilkivallantekijät. Kuva viime helmikuulta.

Imatran vanhan Prisman kiinteistökauppa on omistajan eli Etelä-Karjalan osuuskaupan (Eekoo) harmiksi edelleen puolitiessä.

— Valitettavasti kauppaa ei ole saatu vielä viimeisteltyä. Tilanne on tosi harmillinen. Ostaja ei ole pystynyt vielä täyttämään kaikkia kaupan ehtoja, kertoo Eekoon toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen.

Eekoo teki päätöksen kiinteistön myymisestä virolaisen Gaido Kentemin omistamalle NordPoint Group Oy:lle jo viime keväänä. Kauppahinnaksi sovittiin 700 000 euroa. Kiinteistöstä oli aiemmin pyydetty yli miljoona euroa suurempaa hintaa.

Kaupan pitkittyminen on Sillanpää-Jaatisen mukaan vaatinut Eekoolta kärsivällisyyttä. Asian saamista maaliin toivotaan kuitenkin edelleen.

— Mielellään ei tässä tilanteessa olla. Kaupalle on kuitenkin asetettu tietyt ehdot ja niiden mukaan mennään.

NordPoint Groupin toimitusjohtaja Marko Koivuneva ei halua kommentoida nyt kauppaa mitenkään vaan kehottaa kääntymään asiassa Eekoon puoleen.

Tilat olleet tyhjillään jo yli kolme vuotta

Marraskuussa Koivuneva kertoi Uutisvuokselle (UV 30.11.), että Imatran vanhan Prisman 8 800 neliön liiketilat ollaan pilkkomassa neljään osaan. Koivunevan mukaan ensimmäiset vuokrasopimukset oli tuolloin jo tehty.

— Keskusteluja on käyty kansallisten ja kansainvälisten ketjujen kanssa, totesi Koivuneva tuolloin.

NordPoint Groupissa työskentelevät muun muassa tunnetut liikemiehet Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki.

Prisman kiinteistö jäi tyhjilleen syyskuussa 2015, kun Mansikkalaan valmistui uusi Prismakeskus. Eekoo on yrittänyt löytää tiloille ostajan siitä lähtien.

Motonetinkin suunnitelmat vielä vaiheessa

Myös Imatralle tulossa olevan Motonet-tavaratalon suunnitelmat ovat edelleen vaiheessa niin tilojen kuin työntekijöidenkin suhteen.

— Kartoitamme edelleen tilavaihtoehtoja. Neuvottelut ovat edelleen kesken, kertoo tiedottaja Tommi Räsänen Broman Group Oy:stä.

Uuden myymälän tavaratalopäällikön hakuaika päättyi 9. joulukuuta. Rekrytoitavan henkilöstön määrä on kaikkiaan 15—20.

— Lopullisia henkilövalintoja ei ole vielä tehty.

Uuden Motonet-tavaratalon on tarkoitus avautua Imatralle tämän vuoden aikana.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset