Teollisuusliitto ja Pro keskeyttävät työtaistelutoimet — Etelä-Karjalassa lakko näkyi laajalti sahateollisuudessa

Teollisuusliiton lakot päättyvät lauantaina aamukuudelta. Ammattiliitto Pro keskeyttää työtaistelutoimet välittömästi.

Marleena Liikkanen

Stora Enson Honkalahden saha oli lakon vaikutuspiirissä. Arkistokuva.
Stora Enson Honkalahden saha oli lakon vaikutuspiirissä. Arkistokuva.

Teollisuusliitto keskeyttää kaikki työtaistelutoimet puutuote- ja eritysalojen sektoreillaan 27 lokakuuta kello 6. Samalla liitto pidättäytyy toistaiseksi uusista työtaistelutoimenpiteistä.

Lakon piti alkujaan kestää keskiyöhön sunnuntaina 28. lokakuuta.

Myös Ammattiliitto Pro ilmoitti perjantaina keskeyttävänsä lakot ja muut työtaistelutoimet.

Pron toimihenkilöt ovat olleet torstaista asti lakossa mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa sekä tekstiili- ja muotialalla. Lisäksi Pro oli asettanut it-alalle työsaarron lakkojen tueksi.

Lakossa oli Etelä-Karjalassa mukana Stora Enson Honkalahden saha, Metsä Fibren Saha Lappeenrannassa ja UPM:n Kaukaan tehdasalueella oleva UPM:n saha.

SAK:n hallitus suositteli perjantaina jäsenliittojaan ottamaan käsittelyyn maan hallituksen sovintoesityksen irtisanomislakia koskevassa kiistassa. Samalla SAK edellytti irtisanomislain muutosten yksityiskohtaisten perustelujen valmistelua kolmikantaisesti.

Asiantuntija-arvioiden mukaan hallituksen esitys ei muuta nykyistä irtosanomiskäytäntöä, jos esityksen perusteluihin ei tuoda eriarvoistavia osia. Sovintoesitys myös lyhentää työsuhteen päättymisestä syntyvän karenssin 60 päivään ja antaa palkansaajajärjestöille mahdollisuuden osallistua aktiivimallien uudelleen valmisteluun.

Teollisuusliittojen hallitus käsittelee sovintoesitystä ylimääräisessä kokouksessaan 30. lokakuuta ja päättää samalla jatkotoimenpiteistä.

Luetuimmat