Vuoksen vartta valaistaan loppuviikon aikana jäätaiteella — Imatralaiset kutsutaan mukaan jäädytystalkoisiin

Jäisten taideteosten sijoituspaikkana on Vallipolku kevyen liikenteen raitin varrella.

Liisa Hupli-Oinonen

Jääteoksen sisään voi jäädyttää vaikka tulppaanin.
Jääteoksen sisään voi jäädyttää vaikka tulppaanin.

Imatralaisilla on tällä viikolla mahdollisuus osallistua jäätaidepolun rakentamiseen. Jääpolku kulkee Vuoksen varrella alkaen McDonald’sin jälkeiseltä parkkipaikalta jatkuen kohti Hiljan pihaa ja Varpasaarta. Imatran 70-vuotisjuhlavuoden toimikunnan ideoima tapahtuma toteutetaan tämän viikon perjantaina ja lauantaina.

— Imatralaiset ovat aina lähteneet hienosti mukaan kaikenlaisiin tempauksiin. Nyt olisi taas yhteisen voimainnäytön aika, jotta saamme mahdollisimman laajan, värikkään ja monimuotoisen tapahtuman, toteaa Imatran kaupungin tapahtuma-asiantuntija Sari Saarinen.

Lumilyhtyjen sisään kynttilä

Jäisten taideteosten sijoituspaikkana on Vallipolku kevyen liikenteen raitin varrella. Jäätaide on sijoitettava aivan raitin läheisyyteen siten, etteivät teokset haittaa kevyttä liikennettä tai muita kulkijoita.

Jäädyttäjät voivat itse käydä kokoamassa ja asettelemassa taideteoksensa Vallipolun varteen. Jääblokit voivat olla esimerkiksi maitopurkeilla, vesiämpäreillä tai muilla astioilla jäädytettyjä jääkappaleita ja ne voidaan koota lumilyhdyiksi tai kasata yksittäisiksi jäätaideteoksiksi.

Kaupungin toiveena on, että lumilyhtyjen sisään asetetaan kynttilä. Kaupunki osallistuu tapahtumaan tarjoamalla öljykynttilän taideteoksen sisään. Öljykynttilän voi hakea kaupungin asiakaspalvelupisteeltä.

Mielikuvitus rajana koristelussa

Jääteoksen voi jäädyttää myös ilman kynttiläpaikkaa. Sari Saarinen neuvoo, että blokin sisään voi jäädyttää esimerkiksi tulppaanin tai ruusun terälehtiä tai kuusenoksan.

— Vaihtoehtoisesti jääteoksen voi myös värjätä käyttäen vaikkapa mustikka- tai punajuurimehua. Vain mielikuvitus on rajana. Joskus aikoinaan olen pistänyt pakkaseen pihlajanmarjojakin pienten jääkippojen sisään. Ja nuupahtaneet kukatkin voi vallan mainiosti kierrättää, jos raaskii niistä luopua, Saarinen sanoo.

Saarisen mukaan on laskettu, että tarvittaisiin jopa parituhatta jääkappaletta reunustamaan polku koko pituudeltaan.

— Se olisi jo hurja ponnistus, mutta toivotaan mahdollisimman monen ottavan osaa rynnäkköön, Saarinen sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut