Tervetuloa takaisin keskustoihin ihmiset, sanotaan Imatralla ja Lappeenrannassa – Imitsi ja Lakes saivat hankerahaa kaupunkikeskustojen elävöittämiseen ja Imatralla myös bussiliikenne

Imitsi käyttää osuutensa hankerahasta tapahtumien mainontaan ja peruskuluihin. Näillä rahoilla mainostetaan myös ensi lauantain Syysshoppailuja.

Jenny Rantanen

Näin paljon väkeä oli Imatrankoskella järjestetyssä Notkuva pöytä -tapahtumassa vuonna 2017.
Näin paljon väkeä oli Imatrankoskella järjestetyssä Notkuva pöytä -tapahtumassa vuonna 2017.

Imatran kaupunkikeskustayhdistys Imitsi ja Lappeenrannan Lakes ovat saaneet Etelä-Karjalan liitolta Mokra -nimistä kehittämisrahaa.

Mokra tulee sanoista maakunnan omaehtoinen kehittämisraha.

Yhdistykset saivat maakuntaliitolta kaikkiaan 40 000 euroa kehittämisrahaa. Koska rahat jyvitetään kaupunkien kokoon nähden, eli Imatra saa summasta karkeasti arvioiden 30 prosenttia ja Lappeenranta loput.

Eurot aiotaan käyttää kaupunkikeskustoissa järjestettävien tapahtumien mainostamiseen.

Tapahtumien tarkoituksena on auttaa keskustojen toipumista koronasta ja saada asiakkaita niihin takaisin.

– Tarkoitus on järjestää molemmissa keskustoissa ainakin neljä shoppailupäivää. Hankeaika kestää ensi vuoden helmikuun loppuun saakka. kertoo Imitsin toiminnanjohtaja Mervi Leinonen.

Santeri Tynkkynen

Sisarukset Sara Räsänen ja Ronja Räsänen työn touhussa.
Sisarukset Sara Räsänen ja Ronja Räsänen työn touhussa.

Jos kaikkia shoppailupäiviä ei pystytä koronan takia järjestämään, hankkeelle voi hakea jatkoaikaa.

Imatran bussiliikenne on shoppailupäivänä maksutonta

Ensimmäinen hankerahalla toteutettu tapahtuma tapahtuu jo tulevana lauantaina, 17. lokakuuta.

– Sen teemana ovat lapset ja perheet. Nyt, kun missään ei oikein tapahdu mitään, niin haluamme järjestää heille jotain kivaa, Leinonen sanoo.

Tapahtumassa on mukana parisenkymmentä yritystä esimerkiksi tarjouksineen ja arpajaisineen. Samoin paljon toivottu kirpputori entisissä vaatekauppa H&M:n tiloissa, sekä pomppulinna, heppa siliteltäväksi ja keppariesterata. Tarkemmat tiedot löytyvät Imitsin netti- ja Facebook -sivuilta.

Myös Imatran kaupunki on lähtenyt tukemaan tapahtumaa ja tarjoaa koko päiväksi maksuttoman bussiliikenteen. Bussiliikenne on maksutonta myös kolmen seuraavan shoppailupäivän aikana.

Joonas Tapaninen

Imitsin toiminnanjohtaja Mervi Leinonen haluaa tuoda keskustaan elämää.
Imitsin toiminnanjohtaja Mervi Leinonen haluaa tuoda keskustaan elämää.

Koronan takia ihmisiä suositellaan osallistumaan tapahtumaan omien maskien kanssa. Paikalla on myös järjestysmiehiä pitämässä huolta riittävistä turvaväleistä.

Marraskuun tapahtuma aloittaa Imatran valoviikot

Hankkeen seuraava tapahtuma järjestetään kävelykadulla marraskuussa. Sen teemana on Hämärän helmiä, ja se aloittaa Imatran kolmiviikkoiset valoviikot.

– Valoviikot järjestetään kaupungin ja Kesylin kanssa, eli tarkoituksena on valaista tyhjien liikehuoneistojen ikkunoita, sekä rakennuksia ja puita.

Ensi lauantaina Imatra on ensimmäistä kertaa mukana myös 19 suomalaisen kaupunkikeskustan yhteismarkkinoinnissa. Yhteismarkkinointia tehdään sloganilla ”koe kaupunki ja sen ainutlaatuinen keskusta”.

Kampanjan tavoitteena on aktivoida yrityksiä osallistumaan tapahtumiin omin tarjouksin, omin mainoksin mediassa ja somessa.

Luetuimmat