Koulukadun ajorataa ei kavenneta ensi vuonna, Mansikkalan liikenneympyrä haukkaa perusinvestoinneista 1,8 miljoonaa — ”Korkealla Koulukatu on kaiken kaikkiaan meidän tärkeysjärjestyksessä”, sanoo kaupungininsinööri Päivi Pekkanen

Toiveissa on, että Koulukadun kaventaminen pystyttäisi toteuttamaan vuonna 2021. Siihen vaikuttaa myös Kosken uuden koulukeskuksen mahdolliset liikennejärjestelyiden muutokset.

Santeri Tynkkynen

Koulukatu säilyy nykyisellään ainakin vielä ensi vuoden.
Koulukatu säilyy nykyisellään ainakin vielä ensi vuoden.

Koulukadun ajoradan kaventamista ei toteuteta ensi vuonna. Kaupungininsinööri Päivi Pekkanen vahvistaa, että ensi vuoden budjettiin ei ole varattu rahoitusta Koulukadun kaventamiselle.

Ensi vuonna kaupunki rakentaa Mansikkalan koulun eteen Koulukadun ja Tainionkoskentien risteykseen liikenneympyrän. Uusi liikenneympyrä haukkaa perusinvestoinneista ison potin, peräti 1,8 miljoonaa euroa.

— Siellä ei muita isompia kohteita mahdu joukkoon, Pekkanen mainitsee.

Koulukadun saneerauksen kustannusarvio on noin 350 000 euroa. Ajoradan kaventamisen lisäksi Koulukadulla on tulossa pieni pätkä verkostosaneerausta.

Toiveissa on, että Koulukadun kaventaminen pystyttäisi toteuttamaan vuonna 2021. Samana vuonna Kosken uusi koulukeskus avaa ovensa, ja mikäli sen läheisyyteen tarvitsee tehdä isompia toimenpiteitä liikennejärjestelyihin, niin kaupunki miettii erikseen tärkeysjärjestystä.

— Korkealla Koulukatu on kaiken kaikkiaan meidän tärkeysjärjestyksessä. Ei voida kuitenkaan sanoa että se on listalla seuraavana, koska tilanteet muuttuu jatkuvasti, sanoo Pekkanen.

Päätökset tehdään ensi syksynä talousarviokeskusteluiden yhteydessä. Koulukadun kavennussuunnitelmat lähtivät liikkeelle vuonna 2016 tehdystä liikenneturvallisuusselvityksestä, jota tarkastettiin viime vuonna. Kaventamisen yhtenä tavoitteena on hillitä ajonopeuksia.

Luetuimmat