Posti aikeissa lakkauttaa myymälänsä Lappeenrannassa ja Lemillä, palveluita siirretään kumppaniyritysten hoidettavaksi — Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut huhtikuun lopulla

Kai Skyttä

Posti aikoo karsia omaa myymäläverkostoaan rajusti. Arkistokuva.
Posti aikoo karsia omaa myymäläverkostoaan rajusti. Arkistokuva.

Posti aikoo karsia omaa myymäläverkostoaan tämän ja ensi vuoden aikana. Yhtiö suunnittelee luopuvansa osasta omia myymälöitään ja siirtävänsä niiden palveluita kumppaniyritysten hoidettavaksi.

Lakkautusuhka koskee Etelä-Karjalassa Lappeenrannan Postia kauppakeskus Armadassa ja Lemin Postia.

Lakkautussuunnitelmat koskevat koko maassa 20 myymälää 14 eri paikkakunnalla. Muutosten suunnitellaan tapahtuvan vuosien 2019—2020 aikana.

Posti perustelee toimenpiteitä verkkokaupan kasvulla ja asiakkaiden tarpeiden muutoksilla. Yhtiön tiedotteen mukaan sen palvelupisteiden kokonaismäärä kasvaa.

Posti aloittaa muutosten toteuttamista varten yt-neuvottelut huhtikuun lopulla. Neuvotteluissa henkilöstön vähentämistarve on enintään 124 vakituista työntekijää. Henkilöstövaikutukset tulevat voimaan vaiheittaan ensi vuoden loppuun mennessä.

Postin tiedotteen mukaan sillä on tarve alentaa kustannuksia 150—200 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Imatralla ei ole Postin omaa myymälää, vaan postipalveluita saa K-Market Imatrankosken tiloissa. Lisäksi Imatralla on neljä Smartpost-pakettiautomaattia. 

Luetuimmat