Imatran Ukonniemi on ehdolla vuoden retkikohteeksi, tämänkertaisen kilpailun teemana ovat maastopyöräilyreitit

Voittaja ratkeaa yleisöäänestyksellä. Aikaa on 27. helmikuuta saakka.

Joonas Tapaninen

Vuoden retkikohde -kilpailun teema on tällä kertaa maastopyöräilyreitit. Viime toukokuussa otetussa kuvassa Aaro Nuoramo kiitää Karhumäen pumptrackilla.
Vuoden retkikohde -kilpailun teema on tällä kertaa maastopyöräilyreitit. Viime toukokuussa otetussa kuvassa Aaro Nuoramo kiitää Karhumäen pumptrackilla.

Imatran urheilupyhättö Ukonniemi on ehdolla Suomen parhaaksi retkikohteeksi. Retkeilyn valtakunnallinen asiantuntijaraati on valinnut Ukonniemen finaalivaiheeseen yhdeksän muun pyöräilyyn soveltuvan retkikohteen kanssa.

Tämänkertaisen kilpailun teemana ovat maastopyöräilyreitit. Kilpailussa haetaan reittikokonaisuutta, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittua. Reitillä pitää myös olla retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, majoitusmahdollisuuksia ja vuokraus- ja opastustoimintaa.

Voittaja valitaan netissä järjestettävällä yleisöäänestyksellä. Suomen messusäätiön myöntämän 5 000 euron stipendin saa organisaatio, joka edistää alueen virkistyskäyttöä ja parantaa retkeilymahdollisuuksia. Lisäksi palkintoon kuuluu osasto maaliskuussa järjestettäville Goexpo-messuille.

Ukonniemen lisäksi kilpailun finaalissa ovat mukana Fiskars village trail center, Hossan kansallispuisto, Jämijärvi, Liminka, Poronpolku, Syötteen kansallispuisto, Urho Kekkosen kansallispuisto, Vedenjakaja-reitistö sekä Ylläs.

Äänestysaika päättyy keskiviikkona 27. helmikuuta. Äänestys löytyy täältä.

Luetuimmat