Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Imatralla yli kolmella sadalla verrattuna viime helmikuuhun — Työttömyys laski kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa

Helmikuussa Etelä-Karjalan työttömyysaste oli korkein Rautjärvellä ja matalin Taipalsaarella.

Sari Tauru

Työttömyys Etelä-Karjalassa on vähentynyt verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen.
Työttömyys Etelä-Karjalassa on vähentynyt verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen.

Työttömien työnhakijoiden määrä Etelä-Karjalassa on vähentynyt. Etelä-Karjalassa työttömiä työnhakijoita on 7 707 henkilöä. Se on 17,2 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Tiedot selviävät Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) julkaisemasta helmikuuta koskevasta työllisyyskatsauksesta.

Työttömien määrä väheni kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Lappeenrannassa, yhteensä 949 henkilöllä, ja Imatralla, yhteensä 322 henkilöllä. Samoin kuin tammikuussa, myös helmikuussa työttömyysaste oli korkein Rautjärvellä (17,3%) ja matalin Taipalsaarella (9,0%).

Uusia avoimia työpaikkoja enemmän

Työttömien määrä vähentyi kaikissa ikä- ja ammattiryhmissä sekä kaikilla koulutusasteilla. Eniten työttömyys laski rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden sekä palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmissä.

Myös uusia avoimia työpaikkoja on nyt enemmän kuin vuosi sitten.

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun aikana avoinna 3 325 uutta työpaikkaa. Uusia työpaikkoja oli 28 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Esimerkiksi Imatraan seudulla avoimia työpaikkoja oli 7 prosenttia ja Lappeenrannan seudulla peräti 38 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Lukuun kuitenkin vaikuttavat eri vuosina eri aikaan ilmoitetut kesätyöpaikat.

Kaikkiaan Suomessa oli helmikuussa työttömänä yhteensä 276 201 henkilöä. Se on 16,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset