Imatran musiikkiopistossa syrjäytetty rehtori irtisanottiin: Seija Ohenoja vaatii päätöksen kumoamista

Hyvinvointilautakunta käsittelee oikaisuvaatimusta tiistaina.

Katri Ikävalko

Imatran musiikkiopiston entinen rehtori Seija Ohenoja (toinen vasemmalta) siirrettiin projektitehtäviin 2016. Joulukuussa 2017 hänen irtisanottiin. Arkistokuvassa myös Ismo Vänskä,
Matias Harinen ja Justus Tyyskä.
Imatran musiikkiopiston entinen rehtori Seija Ohenoja (toinen vasemmalta) siirrettiin projektitehtäviin 2016. Joulukuussa 2017 hänen irtisanottiin. Arkistokuvassa myös Ismo Vänskä, Matias Harinen ja Justus Tyyskä.

Imatran musiikkiopiston entinen rehtori Seija Ohenoja on irtisanottu Imatran kaupungin palveluksesta.

Irtisanomisen syyksi kerrotaan taloudelliset ja tuotannolliset perusteet.

Seija Ohenojan virka lakkautettiin, eikä hänelle ole löytynyt uudesta organisaatiosta tai muualtakaan kaupungin palveluksesta enää työtehtäviä.

Irtisanominen tapahtui 19. joulukuuta 2017 hyvinvointijohtaja Hanna-Kaisa Ellosen viranhaltijapäätöksellä. Virkasuhde päättyy pitkän irtisanomisajan johdosta 20. kesäkuuta 2018.

Ohenoja pitää päätöstä lainvastaisena ja vaatii sen kumoamista. Hänen oikaisuvaatimustaan käsitellään tiistaina Imatran hyvinvointilautakunnassa.

Projektitehtävissä vuodesta 2016

Tosiasiassa Seija Ohenoja ei ole hoitanut musiikkiopiston rehtorin tehtävää pitkään aikaan, sillä hänet siirrettiin työnantajan päätöksellä projektitehtäviin jo vuonna 2016.

Syynä oli pitkään jatkunut, vakava työilmapiiri- ja johtamisongelma ja työnantajan tyytymättömyys rehtorin toimintaan.

Muodollisesti Ohenoja sai jatkaa vielä virassaan, mutta tosiasiassa ohjaksiin tarttui apulaisrehtori Elisa Mäkelä.

Tilanne muuttui vuonna 2017. Kaupunki yhdisti musiikkiopiston ja työväenopiston sekä kulttuuritalo Virran yhdeksi hallinnolliseksi kokonaisuudeksi ja karsi niiden johtovirkoja.

Virka lakkautettiin

Myös Seija Ohenojan virka lakkautettiin, eikä hänelle ole löytynyt uudesta organisaatiosta tai muualtakaan kaupungin palveluksesta enää työtehtäviä. Työnantajan mukaan hänet voitiin siis irtisanoa.

Ohenoja puolestaan pitää irtisanomistaan lainvastaisena, koska musiikkiopiston johtajan virkaan liittyvät tehtävät eivät ole hänen tulkintansa mukaan vähentyneet olennaisesti ja pysyvästi.

Jos oikaisuvaatimusta ei hyväksytä, hän kertoo harkitsevansa valitusta hallinto-oikeuteen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.