Osuuspankki haluaa myydä Napinkulman osuutensa pois

Joonas Tapaninen

Osuuspankilla ei ole intressejä lähteä Napinkulman mahdolliseen remonttiin mukaan.
Osuuspankilla ei ole intressejä lähteä Napinkulman mahdolliseen remonttiin mukaan.

Etelä-Karjalan Osuuspankin toimitilat siirtyivät Napinkulmasta väistötiloihin Lappeentie 12:n liiketilaan ja Koskenparras 3:n sisäilmaongelmien takia. Osuuspankin tilat muuttavat pysyvästi Ensontielle ensi vuoden alussa.

Osuuspankin tiloja on remontoitu monesti vuosien ajan ja ulkopuoliset asiantuntijat tutkivat tiloja, mutta mitään selkeää syytä henkilökunnan oireiluille ei löydetty. Remontitkaan eivät auttaneet vaivoihin.

— Rakennus on vanha ja henkilömäärämme on iso. Napinkulman tiloja ei ole alunperin tehty sille määrälle, Osuuspankin pankinjohtaja Paula Arminen-Peltonen toteaa.

Arminen-Peltonen kertoo, että Osuuspankki omistaa Napinkulman kiinteistön osakkeista 64,3 prosenttia. Se ei ole tarpeeksi varsinaiseen määräysvaltaan, mutta OP on yhteistyössä muiden osakkeenomistajien kanssa ollut periaatteessa määräysvallassa kiinteistöstä.

Napinkulman vaihtoehdot ovat joko remontointi lattiasta kattoon tai kiinteistön purkaminen. Osuuspankilla ei ole kiinnostusta lähteä mukaan remonttiin, sillä heidän tarkoituksenaan on luopua Napinkulman tiloista ja myydä oma osuutensa pois.

Arminen-Peltonen mainitsee, että Osuuspankki yrittää hakea ratkaisua Napinkulman tulevaisuudelle muiden toimijoiden kanssa.

— Tuskin muillakaan kiinteistön osakkeenomistajilla on intoa osallistua niin mittaviin remontteihin, joita Napinkulma vaatisi, Arminen-Peltonen pohtii.

Jenny Rantanen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset