Kolmen ristin kirkko on vetänyt puoleensa arkkitehtiopiskelijoita Aasiasta Eurooppaan: kirkko pysyy kesän ajan suljettuna

Japanilaiset ovat olleet kirkosta erityisen kiinnostuneita.

Alvar Aallon suunnittelema kirkko on kerännyt ihastelijoita ympäri maailmaa. Viimeisimmät kävijät olivat Ranskasta.
Alvar Aallon suunnittelema kirkko on kerännyt ihastelijoita ympäri maailmaa. Viimeisimmät kävijät olivat Ranskasta.

Kolmen ristin kirkon peruskorjaushanke on edelleen seisahduksissa, kertoo talousjohtaja Pasi Tiimo. Seurakunnalla ei ole omia varoja korjaukseen laittaa ja se etsii tällä hetkellä ulkopuolista rahoitusta hankkeelle.

Kirkko on ollut koronan takia suljettuna. Tiimon mukaan vain muutama hää- tai rippikoulutilaisuus on järjestetty kevään ja alkukesän aikana.

Tiekirkot ovat valtakunnallisesti tältä kesältä peruttu.

Tiekirkko on ollut erityisen kovassa kysynnässä erityisesti arkkitehtuuriopiskelijoiden ja ulkomaalaisten turistien keskuudessa.

– Kyselyjä on oikeastaan tullut ympäri maailmaa. Olemme kyllä avanneet ovet, kun meille on soitettu. Japanilaisten silmissä kirkko on kiinnostanut eniten, mutta viimeisin vieras oli Ranskasta, Tiimo toteaa.

Kirkkovierailujen oppaana on toiminut kiinteistöpäällikkö Jari Nousiainen, joka kertoo avaavansa lähiaikoina kirkon ovia satunnaisesti. Hän pitää kirkon laidassa "avoinna"-kylttiä, joka kertoo ovien olevan vierailijoita varten auki.

Uusimmat uutiset