Villisiat rymistelivät metsässä Imatrankoskella – "Luulin, että siellä on karhunpentuja", kertoi koiriaan maanantaiaamuna ulkoiluttanut Turkka Ollilainen

Villisiat pyörähtelivät metsässä Eskonkadun ja Pässinkujan välillä.

Kai Skyttä

Imatrankoskella tehtiin maanantaiaamuna havainto kahdesta metsässä rymisseestä villisiasta. Arkistokuva
Imatrankoskella tehtiin maanantaiaamuna havainto kahdesta metsässä rymisseestä villisiasta. Arkistokuva

Villisiat ovat levittäytyneet nyt Imatrankoskelle asti. Maanantaiaamuna koiriaan Pässinkujan ja Eskonkadun välisessä metsässä ulkoiluttanut Turkka Ollilainen näki ja kuuli parin villisian rymistelevän kodin lähimaastoissa.

– Koirat alkoivat haukkumaan ja metsästä kuului varmaan kolmenkymmenen metrin päässä sellaista rymistelyä. Ajattelin, että siellä on karhunpentuja, mutta sellaisia körmyselkiä ne olivat, Ollilainen kertoo.

Villisikoja oli Ollilaisen havainnon mukaan metsässä kaksi kappaletta. Välillä ne kävivät lähempänä, ehkä kymmenen metrin päässä.

– Varoittelin siinä vastaan tulleita ihmisiä ja laitoin tietoa lähiasukkaille, sillä alueellahan liikkuu paljon lapsia ja siellä on lasten leikkikenttä, Turkka Ollilainen kertoo.

Viime viikolla Mansikkalassa villisika törmäsi kuutostiellä henkilöautoon ja lähti törmäyksen jälkeen etenemään kohti Imatrankoskea.

Ollilaisen mukaan maanantaiaamuna metsässä rymisseet villisiat eivät olleet aikuisia yksilöitä.

– Ei ne isoja olleet, ehkä sellaisia karhunpennun kokoisia.