Karjalan prikaatissa viikossa 15 koronatartuntaa, yhdeksän varmistui perjantaina – Vekaranjärvellä on 80 karanteenissa

Varusmiehet sairastavat koronaa lieväoireisena varuskunnan terveysasemalla.

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Karjalan prikaatissa koronavirustartuntojen määrä nousi viikossa viiteentoista kahden eri tartuntaketjun kautta. Viime viikon perjantaina varuskunnassa varmistui yksi tartunta ja sen myötä karanteeniin asetettiin 70 henkilöä. Lauantaina tartuntoja tuli yksi lisää. Keskiviikkona tartuntoja varmistui kolme ja samalla suurempi joukko asetettiin karanteeniin. Tänä perjantaina uusia tartuntoja varmistui yhdeksän. Samalla karanteeniin joutui yksi majoitustuvallinen varusmiehiä. Muista eristyksissä on myös kouluttajia.

Vekaranjärven varuskunnassa on tällä hetkellä yhteensä noin 80 asetettu karanteeniin. Suurin osa heistä on varusmiehiä. Perjantaina varmistetut yhdeksän viruksen kantajaa olivat jo valmiiksi karanteenissa, Karjalan prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Juhana Skyttä kertoo.

Koronaan sairastuneita hoidetaan varuskunnan terveysasemalla. Kaikki sairastuneet ovat Skytän mukaan lieväoireisia. Hänen mukaansa tartunnat ovat peräisin varusmiesten lomilta. Viime viikolla kaksi varusmiestä oli ehtinyt lähteä lomille ennen kuin positiivinen tulos varmistui.

Hengitystieoireileville ja altistuneille tehdään Skytän mukaan koronatesti. Varuskunnassa on lisäksi testattu kaiken varalta myös oireettomia varusmiehiä.

Luetuimmat