Imatran kesätyötapahtumassa käy selväksi, että hyvä duunari on reipas ja oma-aloitteinen — Nuoria kiinnostaa eniten asiakaspalvelu, mutta oikeastaan kaikki työ käy

Kaupungin kesätyötapahtuma kiinnosti nuoria työnhakijoita.

Silva Laakso

Juuso Hämäläinen, Elmeri Leinonen, Jesse Lindbland ja Peppi Leppänen haluavat kaikki kesäksi töihin.

Peppi Leppänen, 15, Elmeri Leinonen, 16, Jesse Lindbland, 15, ja Juuso Hämäläinen, 16, seisovat Imatran kaupungintalon aulassa käsissään nippu papereita. Nuoret ovat tulleet rekrytointitapahtumaan kesätyömielessään.

Millainen olisi unelmien kesätyöpaikka?

Leppästä, Leinosta ja Lindblandia kiinnostaisi eniten sellainen työ, jossa saisi olla ihmisten kanssa tekemisissä ja asiakaspalvelu.

— Kaikki työ, josta saa palkkaa, Hämäläinen puolestaan vastaa reippaasti.

Kesätyöt kiinnostavat taskurahan takia, mutta myös tulevaisuuden. Lyhyemmästäkin kesätyöpestistä voi olla hyötyä tulevaisuuden työnteossa, nuoret tietävät.

Silva Laakso

Iina Kovalainen ja Rauni Velling ovat olleet järjestämässä tapahtumaa. Viime vuonna kävijöitä oli enemmän, mutta tänä vuonna moni oli täysi-ikäinen, mikä oli vaatimus useaan työpaikkaan.

Mistä löytäisi töitä?

Pääosin kesätöihin keskittyvä tapahtuma kiinnosti ensimmäisen tunnin aikana noin 100 nuorta, kertovat tapahtuman järjestelyissä mukana olevat ohjaamoneuvoja Iina Kovalainen ja Rauni Velling Kaakkois-Suomen TE-palveluista.

— Moni miettii, mistä töitä voisi etsiä, jos ensimmäisestä lähikaupasta ei ole löytynyt, Kovalainen tietää.

Hän neuvoo nuoria olemaan avoimia erilaisille vaihtoehdoille ja hakemaan paikkaa rohkeasti mahdollisimman monesta paikasta.

Millainen on sitten hyvä kesätyöntekijä? Paikalla on 19 rekrytointipistettä ja pistokokeella käy selväksi, että samoja piirteitä arvostetaan. Ne ovat reippaus, oma-aloitteisuus ja työtä karsastamaton asenne. On myös tärkeää osata kysyä, jos jotain ei osaa heti. Asiakaspalveluhenkisyys on monessa paikassa elinehto ja kaikkien kanssa pitää pystyä työelämässä tulla toimeen.

Silva Laakso

Kaisa Väisänen ja Harri Vertanen ovat Lidlin apulaismyymäläpäälliköitä Imatralla. Kauppaan pääsee viitisentoista nuorta kesällä tutustumaan työelämään.

Reippautta ja oma-aloitteisuutta arvostetaan

McDonaldsissa parasta ovat työkaverit ja hyvä henki, kertovat apulaisvuoropäällikkö Essi Koho ja ravintolatyöntekijä Milka Hänninen. Hampurilaishommissa ei ole välttämätöntä olla 18-vuotias, mutta työtä pitää olla valmis tekemään.

— Siihen kuuluu myös paljon hygieniasta huolehtimista ja siivousta, eli niitäkään ei saa karsastaa, Koho kertoo.

Eforan pisteellä työhön etsitään täysi-ikäisiä ja koulutettuja työntekijöitä teollisuuden kunnossapitotöihin. Työntekijän on oltava asiakaspalveluhenkinen ja oma-aloitteinen. Intoa pitää löytyä, mutta työssä on osattava olla tarkka ja rauhallinen.

— Ei saa olla liian aktiivinen, koska näissä töissä pitää muistaa myös turvallisuus, kertoo Jyrki Tikka Eforalta.

Imatran kaupunki palkkaa 41 kesätyöntekijää. Paikkaa voivat hakea 2002 syntyneet ja vanhemmat. Kesätyöpaikkoja löytyy kaikilta kaupungin vastuualueilta, mutta eniten varhaiskasvatuksen puolelta, jonne palkataan varhaiskasvatuksen harjoittelijoita.

— Hyvä hakija on reipas, avoin ja tarttuu työhön kuin työhön, kuvailevat henkilöstöasiantuntija Raisa Lepistö ja henkilöstön kehittämispäällikkö Terhi Karttunen Imatran kaupungilta.

Silva Laakso

Essi Koho on töissä McDonaldsissa. Yksi työn parhaista puolista on yhteishenki. Kun työkaverit ovat nuoria, on töissä hauskaa.

Vastaa, kun töistä soitetaan

Tuula Hautala-Piirainen on TE-toimistossa nuorten palveluiden asiantuntija. Hän tietää millä vinkeillä työtä kannattaa hakea.

— Kannattaa olla aktiivinen ja omatoiminen, eikä karsia liikaa etukäteen, Hautala-Piirainen luettelee.

Kun hakee moneen paikkaan, on hyvä pitää kirjaa siitä, mihin kaikkiin hakemuksen on lähettänyt. Ei tee hyvää vaikutusta, jos työnantajan soittaessa ei ole aavistustakaan paikasta. Nuoren kannattaa mainita CV:ssä tai työhakemuksessa myös kaikki pienemmätkin työtehtävät ja harrastukset. Niillä voi kertoa itsestä ja aktiivisuudestaan, vaikka varsinaista työkokemusta ei olisikaan ehtinyt kertyä.

Yksi tärkeimmistä vinkeistä liittyy tavoitettavuuteen.

— Nuoret ovat jatkuvasti puhelin kädessä, mutta silti ei aina vastata puhelimeen. Aina emme saa kiinni heitä, joita yritetään tavoittaa, Hautala-Piirainen kertoo.

Silva Laakso

Kesätyötapahtuma järjestettiin toisena vuotena. Nuoria pyritään työllistämään myös kaupungin kesätyöseteleillä, jotka kattavat osan nuoren kesätyökustannuksista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset